Derbi sjevera: Rudar ne da vrh

Pljevljaci će biti oslabljeni, bez Ivanovića, momka od čije lucidnosti često zavisi učinak u ofanzivi.
0 komentar(a)
Alić, Foto: Savo Prelević
Alić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.10.2012. 06:48h

Misija u Kupu je (prerano) završena, pa Pljevljaci sada imaju sve vrijeme ovog svijeta da se posvete prvenstvenim obavezama. Prva je već danas, i to sa vrlo jasnim ciljem - pobijediti i zadržati lidersku poziciju na tabeli. A da bi se taj plan realizovao, potrebno je uraditi još jednu bitnu stvar - biti prva ekipa koja će Jedinstvu zatresti mrežu kada gostuje.

- Bjelopoljci su više puta ove jeseni potvrdili da su nezgodan rival, uigran, čvrst u defanzivi i opasan iz kontranapada. Tom taktikom odnosili su bodove sa neugodnih terena, a da su ih prethodno svi, očigledno bez razloga, svrstavali u autsajdere. E, mi nećemo upasti u tu zamku, niti dozvoliti da nas epitet favorita uspava. Od starta ćemo ih shvatiti maksimalno ozbiljno, na taj način i odigrati svih 90 minuta i, nadam se, trijumfovati. Očekujem da mi pozadi svoj dio posla odradimo kako valja, a da napadači pokažu Akoviću kako to izgleda kada se na gostovanjima vadi lopta iz mreže. Makar jednom – kaže standardni štoper pljevaljskog prvoligaša Dejan Damjanović.

Pljevljaci će biti oslabljeni, bez Ivanovića, momka od čije lucidnosti često zavisi učinak u ofanzivi.

U Jedinstvu ističu da ih očekuje najteže gostovanje do sada, ali vjeruju da mogu i u Pljevljima da nastave seriju odličnih rezultata na strani.

- Svjesni smo snage Rudara i sigurno da nas očekuje težak susret. Međutim, naša forma je u usponu, što smo pokazali i u meču protiv Budućnosti, tako da želimo da se nadigravamo sa domaćinom kako bismo ostvarili povoljan rezultat. Atmosfera u ekipi je odlična, vjerujemo u sebe i mislim da u Pljeljima možemo doći do sva tri boda - kaže napadač Jedinstva Vladimir Boričić.

RUDAR - JEDINSTVO

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica) i Vladan Todorović (Nikšić). Početak u 13.30 časova.

Rudar (4-4-2): Lakićević – Popović, Tomašević, Nestorović, Damjanović - Brnović, Igumanović (Šljivančanin), Vlahović, Jeknić - Jovanović, Krkeljić.

Jedinstvo (4-4-2): Aković - Gordić, Fetahović, Vuković, Petrović - Šćekić, Drašković, Gojačanin, Radulović - Boričić, Kajević.

Bonus video: