Grbaljani neokrznuti i u Petrovcu

Golman Grblja Mileta Radulović 750 minuta nije primio gol nakon jučerašnjeg meča u Petrovcu
106 pregleda 0 komentar(a)
Grbalj, Foto: Vesko Belojević
Grbalj, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.10.2012. 08:22h

Grbalj ni nakon osmog uzastopnog meča u šampionatu (11. u svim takmičenjima) nije osjetio gorčinu poraza. I ne samo to, izabranici Aleksandra Nedovića ni ovoga puta nisu dozvolili rivalu da zatrese mrežu odličnog Milete Radulovića, čime se njegova brojka nesavladivosti popela na 750 minuta! Rekord još drži sadašnji čuvar mreže Petrovca Popović, koji je tada kao golman Mogrena bio nesavladan 815 minuta.

Petrovac, sa druge strane, nije stigao do drugog vezanog trijumfa na domaćem terenu. Grbalj je bio čak i bliži pobjedi od domaćina.

- Ne možemo biti nezadovoljni rezultatom ukoliko se u obzir uzme činjenica da prave igre po ovakvom terenu praktično nije moglo da bude. Možda nas je Grbalj malo iznenadio ofanzivnim pristupom, ali mislim da je remi realan ishod ovog duela - rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

U 37. minutu domaćin je prokockao najbolju priliku - iskusni Jablan je odlično prošao po desnoj strani, uposlio Vujačića, koji je iz punog trka neometan promašio okvir gola. Gosti su se revanširali tri minuta kasnije - Nemanja Nikolić je bio oči u oči sa golmanom Petrovca Popovićem, koji je sjajnim refleksom zaustavio njegov šut.

Gosti su bili bliži golu, a najzreliju priliku imali su u 60. minutu - slobodan udarac sa 20 metara iskosa sa desne strane izveo je Glavan, svi su vidjeli loptu u mreži kada je Popović krajnjim naporom uspio da je ubaci u polje.

Domaći su u posljednjih 15 minuta imali igrača manje zbog drugog žutog kartona Golubovića, ali su mogli do trijumfa i sa desetoricom - nakon kornera Leverde u 87. minutu nije se najbolje snašao Mrvaljević.

- Znao sam da će biti teško, ali mi je izuzetno drago što smo sačuvali oreol nepobjedivosti i što smo i dalje u dobroj seriji. Isto tako smatram da smo Petrovac nadigrali u svim segmentima igre i da je možda trebalo da stignemo do sva tri boda. Nastavljamo dalje, ne prijetimo nikom, ali se i ne bojimo nijednog rivala - rekao je trener Grblja Nedović.

PETROVAC - GRBALJ 0:0

Petrovac – Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 100. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić, Đorđije Ražnatović (Cetinje). Žuti kartoni: Mrvaljević, Golubović, Jablan (Petrovac), Glavan, Radusinović, Ragipović (Grbalj). Crveni karton: Golubović (Petrovac).

Petrovac: Popović 7, Radulović 6,5, Mrvaljević 6,5, Lakić 6,5, Mihailović 6,5, Šofranac 7, Golubović 6,5, Živković 6,5 (Leverda), Jablan 6,5 (Muhović 6,5), Jovanović 6,5, Vujačić 6,5 (Marković 6,5).

Grbalj: Radulović 6,5, Magud (Mikijelj 6,5), Glavan 6,5, Radusinović 7, I. Bogdanović 6,5, N. Bogdanović 6,5, Ragipović 7, Matić 6,5 (D. Nikolić), Đalac 6,5 (Merdović), Janković 7, N. Nikolić 6,5.

Bonus video: