Mornar pobijedio Zetu i ustupio joj posljednje mjesto!

Meč je riješen u 30. minutu kada su Barani, uz dosta sreće, poveli - poslije karambola u šesnaestercu Zete Sekulić je poslao loptu u mrežu
1 komentar(a)
Zeta-Petrovac, Foto: Boris Pejović
Zeta-Petrovac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.10.2012. 08:57h

Baranima je svanulo na kišnoj i zamagljenoj Trešnjici - Mornar je slavio minimalnu pobjedu i prekinuo niz od devet uzastopnih poraza, dok je Zeta nastavila da posrće...

Prvi šampion nezavisne Crne Gore je nakon jučerašnjeg poraza skliznuo na posljednje mjesto. Ispostavilo se da je meč riješen u 30. minutu kada su Barani, uz dosta sreće, poveli - poslije karambola u šesnaestercu Zete Sekulić je zahvatio loptu, nakon čega je ona završila u mreži golmana Radovića.

Pet minuta kasnije, Orlandić se našao u dobroj poziciji pred gostujućim golom (njegov pokušaj je izblokiran), dok su na drugoj strani Vojvodić i Metović bili neprecizni.

U nastavku je bilo više uzbuđenja, iako je raskvašen teren umnogome otežavao igru. U 47. minutu Sekulić je lijepo plasiranim šutem mogao da dotuče domaćina, ali je Radović odlično procijenio njegovu namjeru. Uslijedio je pritisak Zete, iz kojeg se ukazala stopostotna šansa za domaćina u 72. minutu - Krstović je lijepo proigrao Boljevića, ali je Radanović istrčao i zaustavio njegov šut. Do kraja su Barani imali još nekoliko opasnih pokušaja (Sekulić, Ćulafić, Marković), dok je na drugoj strani Cavnić u 88. minutu dobro zahvatio loptu glavom, ali je Radanović sačuvao goste.

Domaćin je završio meč sa desetoricom, jer je Boljević zaradio drugu javnu opomenu u 84. minutu.

- Sigurno da je ovo težak poraz, nadali smo se da ćemo dobiti utakmicu. Nismo uspjeli, ali idemo dalje, okrećemo se narednom meču protiv Mladosti. Nismo iskoristili šanse i jedan gol je odlučio pobjednika. Moramo da iz ovoga izađemo jači - rekao je Darko Šuškavčević, trener Zete.

Sa druge strane, Barani su dva dosadašnja trijumfa u prvenstvu upisali upravo protiv Zete, a nakon jučerašnjeg pobjegli sa dna tabele.

- Bilo je teško nakon devet sušnih kola, ali došli smo sa namjerom da odigramo muški protiv dobre ekipe. Ovo je pobjeda kolektiva, vjerovali smo da ne zaslužujemo mjesto na kom smo bili. Bilo je dosta šansi na teškom terenu, na kraju smo mogli da slavimo i ubjedljivije. Zadovoljni smo, međutim, zbog trijumfa - kazao je Zoran Đurašković, pomoćni trener Mornara.

ZETA - MORNAR 0:1

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 200. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Aleksandar Đikanović (Nikšić), Boban Krstev (Cetinje). Strijelac: Sekulić u 30. minutu. Žuti kartoni: Boljević (Zeta), Stanišić, Metović (Mornar). Crveni karton: Boljević (Zeta).

Zeta: Radović 6,5, A. Dabić 6, Vujačić 6,5, Cavnić 7, M. Dabić - (Aligrudić 6,5, Krstović), Burzanović 5,5, Otašević 6,5, Došljak 6, Boljević 5,5, Orlandić 6, Korać 5,5 (Prenkić).

Mornar: Radanović 7, Rajković 6,5, Stanišić 6,5, Vojvodić 6,5, Radovanović 6,5, Sekulić 7, Obradović 6,5, Gačević 6,5 (Džanović), Metović 6 (Ćulafić), Kacić 6,5, Jovančov 6,5 (Marković).

Bonus video: