PSŽ ima čiste finansije i može u Evropu, uz jedan uslov

Nakon pet dana zasijedanja i provjere svih finansijskih dokumenata, komisija evropske kuće fudbala, koja vodi računa o poštovanju finansijskog fer-pleja ustanovila je da klub iz Pariza nije u gubitku većem od 30 miliona eura za posljednje tri sezone
0 komentar(a)
psž, Foto: Reuters
psž, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.06.2018. 16:04h

Pari sen Žermen je izgjegao drastičnu kaznu UEFA i nastup francuskog giganta na evropskoj sceni nije upitan, javlja "L'ekip".

Nakon pet dana zasijedanja i provjere svih finansijskih dokumenata, komisija evropske kuće fudbala, koja vodi računa o poštovanju finansijskog fer-pleja ustanovila je da klub iz Pariza nije u gubitku većem od 30 miliona eura za posljednje tri sezone.

To je dovoljno da za sada dobije zeleno svjetlo za nastup na evropskoj sceni, uz jedan uslov - do 30. juna mora da ostvari prihod od 60 miliona eura od prodaje igrača.

Ukoliko se to ne dogodi uslijediće nova revizija i moguća kazna, piše "L'ekip".

UEFA je, kako javlja ovaj list, prihvatila kao validne sponzorske ugovore sa nacionalnom bankom Katara i TV kućom BeIN sports, iako je riječ o kompanijama koje su u vlasništvu države Katar, što je mogao da bude problem.

Sada ostaje samo da se Tomas Tuhel, trener PSŽ-a, odluči kojeg ili kojih igrača da se odrekne - Di Marije, Kavanija, Veratija...

Bonus video: