Čelzi spremio 60 miliona eura za Falkaa

Radamel Falkao Garsija Zarate rođen je 10. februara 1986. godine u Kolumbiji i prije Porta igrao je za argentinsku River Platu
3 komentar(a)
Falkao, Foto: Beta AP
Falkao, Foto: Beta AP
Ažurirano: 26.10.2012. 17:42h

Mjesecima već širom Evrope piše se o jurnjavi giganata za zvijezdom Atletiko Madrida, Radamelom Falkaom.

Posljednje najave transfera ovog igrača govore o tome da je Čelzi "u vođstvu" u odnosu na druge i da će u januaru staviti 60 miliona eura na sto, pred čelnike madridskog kluba, prenosi “Mondo”.

Falkaova "transfer" situacija prilično je komplikovana i da možda Atletiko nije jedini koji odlučuje, ali to prema izvještajima iz Engleske ne zanima Romana Abramoviča, koji želi da plati za njega isto koliko je platio i za Fernanda Toresa.

Pored toga što ne igra sjajno, ali svakako bolje nego prošle sezone, Tores je jedini pravi, dobar, pouzdan napadač u timu Roberta Di Matea.

Kako sezona odmiče, sve je jasnije da je šampion Evrope pogodio sva pojačanja ovog ljeta, Čelzi je prvi u Premijer ligi, a gura dobro i u Ligi šampiona.

Pored toga, Falkao je nedavno postigao dva maestralna gola za Kolumbiju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Legendarni centarfor Čelzija Džimi Flojd Haselbank u superlativima priča o Falkau i poručuje Abramoviču da ništa nije skupo kada je Kolumbijac u pitanju.

"Falkao je fantastičan igrač. On postiže mnogo golova, ali ne samo to... On nije igrač koji postiže golove na 4:0 ili 5:0, već za 1:0, 2:1, 1:1... Pogađa i u prvom i u 90. minutu, što znači da je konstantno fokusiran na igru, a to nije lako ni za jednog napadača. Falkao je pravi čovjek za Čelzi", rekao je Haselbajnk.

Radamel Falkao Garsija Zarate rođen je 10. februara 1986. godine u Kolumbiji i prije Porta igrao je za argentinsku River Platu.

Bonus video: