Završeno svjetsko fudbalsko prvenstvo u prijateljstvu: Djeca ujedinila planetu

Po ugledu na pravi Mundijal, i „svjetsko fudbalsko prvenstvo u prijateljstvu“ imalo je 32 ekipe, koje su sačinjavali dječaci i djevojčice iz različitih država, a čiji su timovi, simbolično, nazvani po najugroženijim životinjskim vrstama na planeti
51 pregleda 0 komentar(a)
fudbal, Foto: Footballforfriendship.com
fudbal, Foto: Footballforfriendship.com
Ažurirano: 13.06.2018. 15:51h

Posjetom Ikera Kasiljasa, proslavljenog španskog golmana i prvaka svijeta 2010. godine, te Aleksandra Keržakova, jednog od najboljih ruskih fudbalera u posljednjih 20-ak godina, njihovim druženjem sa djecom iz 211 zemalja svijeta, završena je manifestacija „Football for friendship“, koja je minulih dana održana u Moskvi, pod pokroviteljstvom kompanije „Gazprom“, partnera FIFA.

Kasiljas i Keržakov bili su fudbalski VIP gosti akcije, koja je potvrdila da Svjetsko prvenstvo u fudbalu, i fudbal kao najpopularniji sport, spaja različitosti, stvara sklad i poštovanje među nacijama...

Djeca iz svih djelova svijeta bila su ovih dana na istom zadatku - da pokažu da za svijet ima nade i budućnosti.

I uspjeli su u tome...

Za djecu je najzabavniji dio manifestacije bio fudbalski turnir, koji je završen sinoć.

Po ugledu na pravi Mundijal, i „svjetsko fudbalsko prvenstvo u prijateljstvu“ imalo je 32 ekipe, koje su sačinjavali dječaci i djevojčice iz različitih država, a čiji su timovi, simbolično, nazvani po najugroženijim životinjskim vrstama na planeti.

Pobjedu, iako su svi pobjednici, ostvario je tim Šimpanza, u kome su igrali Kameron Gregori Filip (Dominikanska republika), Heronimo Rodriges Uruena (Kolumbija), Peter Paulo (Malavi), Jamiou Ouoru (Benin), Deo Kalenga Mvenze (Kongo), Alek Žunior Danijel (Sent Kits i Nevis).

"Uživao sam gledajući ovo svjetsko prvenstvo. Vidio sam mnogo talentovanih dječaka i djevojčica, ali sam, prije svega, vidio njihovu posvećenost i želju da stvaraju nova prijateljstva. Vjerujte, to je najljepša stvar u fudbalu, jer prijateljstva ostaju zauvijek“, kazao je Aleksandar Keržakov.

Crnu Goru je na turniru predstavljao Nenad Krivokapić, član Budućnosti, koja je bila partner FIFA u ovom globalnom projektu.

U Moskvi je bio i Luka Jovović, takođe mali fudbaler, ali u drugačijoj ulozi.

Luka je bio mladi sportski novinar, a kakav je utisak ostavio govori i to što je svoje vršnjake i sve učesnike akcije vodio kroz „Fudbal za prijateljstvo“.

Djeca, učesnici manifestacije, biće sjutra posebni gosti na otvaranju Svjetskog prvenstva.

Bonus video: