Rusija je spremna, fali samo jedna "sitnica" - dobra reprezentacija

Rusija - Saudijska Arabija, četvrtak 17 sati
0 komentar(a)
rusija, Foto: Reuters
rusija, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.06.2018. 13:55h

Rusija je spremna za Svjetsko prvenstvo, fali samo jedna „sitnica“ - dobar nacionalni tim.

Da nije domaćin Mundijala, „zbornaja“ vjerovatno ne bi bila dio ove priče, a za jednog učesnika završnice, koji dolazi iz Evrope, mjesto broj 70 na rang listi FIFA šokantno je nisko.

A ako neko ne vjeruje da je ta lista vjerodostojan odraz kvaliteta i snage, postoji i drugi podatak - Rusija nije pobijedila posljednjih sedam utakmica, još od oktobra 2017. godine.

Tokom priprema se, istina, zagrijavala u duelima sa Argentinom, Brazilom, Španijom i Francuskom, ali nije pobijedila ni Iran, Austriju i Tursku.

Na posljednje dvije utakmice tim Stanislava Čerčesova imao je samo jedan šut u okvir gola.

„Ne čitam novine, portale, ne gledam TV. Čujem da ima kritika, ali mene ne dotiču, jer je to potpuno normalno. Na kraju, ne mogu da utičem na to što mediji rade, mogu da utičem samo na tim koji vodim“, kazao je Čerčesov na posljednjoj pres konferenciji pred meč sa Saudijskom Arabijom.

I dok je Čerčesov bio prilično kulturan u obraćanju medijima, njegovi izabranici nisu bili u takvom raspoloženju.

„Imam osjećaj da ste svi protiv nas, to je nevjerovatno“, kazao je napadač Artjom Dzjuba.

„U redu, rezultati su takvi kakvi su, možda i ne igramo dobro, ali ovo je festival fudbala. Dajte makar da vidimo kako ćemo proći pa da onda pričamo. Mi smo najbolje što ova zemlja ima, nama je potrebna podrška. Mi želimo da usrećimo naciju, da je učinimo ponosnom, ali nam ne dozvoljavate“, odbrusio je Dzjuba.

„Artjom govori u ime svih nas“, naglasio je Aleksandar Samedov.

Selektor Čerčesov je, ipak, uvjeren da će sve biti drugačije od četvrtka.

„Mi, Rusi, imamo posebnu dušu. Možemo da se svađamo, ali kada je čast Rusije u pitanju - svi smo jedno. Tako će biti i sada“, naglasio je on.

Dobro u svemu lošem je to što je rival na otvaranju upravo azijska selekcija, koja se vraća na najveću scenu prvi put od Njemačke 2006, i koja je, uz Rusiju, najslabije rangirani tim u završnici.

„Oni su tehnički dobra ekipa, imaju brze igrače, znaju da koriste prostor. Ali, imamo veliku želju da krenemo pobjedom, naš cilj je da otvorimo vrata drugog kruga“, naglasio je Čerčesov.

Bonus video: