Čelik eliminisao Rudar i plasirao se u četvrtfinale

Čelik je danas u Nikšiću, u revanš meču osmine finala, savladao Rudar sa 1:0. Prvi duel u Pljevljima završen je neriješeno 1:1. Odlučujući pogodak postigao je Nikola Simić u 58. minutu
6 komentar(a)
Čelik, Foto: Savo Prelević
Čelik, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.10.2012. 14:53h

Fudbaleri Čelika minimalnom pobjedom nad Rudarom (1:0), izborili su plasman u četvrtfinale Kupa Crne Gore i nakon novog uspjeha ostali u igri da se bore, zašto ne - za duplu krunu!

Iako se protivnik predstavio kao ozbiljna ekipa, koja zna da igra fudbal, gol Nikole Simića u 57. minutu slomio je krila Pljevljacima, a podigao dozu samopouzdanja „metalurzima“, koji su znalački priveli utakmicu kraju, ne dozvolivši gostima da postignu gol koji bi revanš osmine finala odveo u produžetke.

Gosti su u prvom poluvremenu imali periode dobre igre i u potpunosti kontrolisali dešavanja na terenu, ali je nakon povrede Igora Ivanovića sredinom prvog dijela dominacija počela da jenjava.

Oba rivala pokušavala su uglavnom udarcima iz daljine da promijene tok meča, što je uslovilo da nakon 45. minuta, ipak, mreže miruju.

"Mi smo pobjednici Kupa Crne Gore i morali smo se potruditi da zadržimo taj trofej u Nikšiću. Rekao sam i u najavi ovog meča da je moj tim nakon susreta sa Sutjeskom istrošen fizički, a psihički pogotovo, da će nam biti teško, tim prije što je Rudar možda i najbolja ekipa u ligi. Uz to, Pljevljaci imaju iskusnog trenera koji umije sve kockice da složi, što se i u ovom meču vidjelo, jer je posjed lopte u prvom poluvremenu bio na njihovoj strani. Zahvaljujući ednom pogotku prošli smo u četvrtfinale i zadovoljan sam", rekao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Nakon poluvremena Čelik je krenuo ofanzivnije i već u 57. minutu stigao do dragocjenog gola – Račić je uposlio Ivana Ivanovića, ovaj drugi precizno pronašao Simića, kome nije bilo teško da zatrese mrežu i postavi, ispostavilo se kasnije, konačan rezultat.

Od tog trenutka Rudar je krenuo na sve ili ništa i do kraja meča imao dvije prilike preko Krkeljića u 72. i Vlahovića u 76. minutu. Sa druge strane, Čelik se zadovoljio stečenim i „blokom“ na sredini terena sačuvao prednost...

"Čelik je zasluženo prošao, iskoristio je tu šansu u nastavku, mi nismo svoje i to je u najkraćem opis ovog meča. Utakmica je bila tvrda, igralo se najviše na sredini terena. Objektivno, Banović je nastavku praktično bio besposlen. Danas je presudila želja Ivanovića da igra, ali on je i ranije miamo povredu, a nakon današnjeg meča mislim da će morati napraviti dužu pauzu, a to je još jedan veliki problem, s obzirom na to da imamo mali broj igrača koji mogu konkurisati za prvi tim", rekao je Nikola Rakojević, trener Rudara.

Čelik – Rudar 1:0 (prvi meč 1:1)

Nikšić - Stadion FK Čelik. Gledalaca 600. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Dimitrije Mrgunović (Podgorica), Miloš Asović (Berane). Strijelac: Simić u 57.minutu za Čelik. Žuti kartoni: Banović, Adrović, Vuković, Simić, Račić (Čelik), Lakićević, Damjanović, Bakoč (Rudar).

Čelik: Banović 7, Dubljević 6,5 Bulatović 6,5, Adrović 6,5, Vuković 6,5, Kolev 6,5, Vranković 6 (Bulajić 6,5), Zorić 6,5 Simić 7 (Nikolić), Račić 6,5, Ivanović 7 (Agović).

Rudar: Lakićević 6,5 Jovanović 6,5 Igumanović 7, Krkeljić 6,5 (Šljivančanin), Ivanović 6,5 (Jeknić 6,5), Tomašević 6, Brnović 6,5 Vlahović 6,5 Nestorović 6,5 Popović 6,5 (Bakoč), Damjanović 6,5.

Bonus video: