Mudrinski i Ninković godinu bez reprezentacije

U saopštenju na sajtu FSS navodi se da su trener golmana Srđan Maksimović i kondicioni trener Andreja Milutinović kažnjeni sa po dvije godine zabrane rada u svim nacionalnim selekcijama
0 komentar(a)
Srbija - Engleska, Foto: Beta/AP
Srbija - Engleska, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.10.2012. 14:19h

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (DK FSS) kaznila je danas igrače mlade reprezentacije Ognjena Mudrinskog i Nikolu Ninkovića sa godinu zabrane igranja u svim nacionalnim selekcijama zbog nedavne tuče sa reprezentativcima Engleske u Kruševcu.

U saopštenju na sajtu Fudbalskog saveza Srbije navodi se da su zbog istog incidenta trener golmana Srđan Maksimović i kondicioni trener Andreja Milutinović kažnjeni sa po dvije godine zabrane rada u svim nacionalnim selekcijama.

Predsjednik DK FSS Slobodan Pajović kazao je da su pomenuti igrači i članovi stručnog štaba “narušili osnovne principe i postulate fer-pleja”.

“Članovi DK FSS obavili su brzu, ali potpunu istragu, nezavisno od postupaka koji će biti vođeni pred organima Evropske fudbalske federacije (UEFA) i tužilaštva naše zemlje”, dodao je Pajović.

On je kazao da se tokom istrage došlo i do dokaza o učestvovanju u incidentu nekih igrača i članova stručnog štaba mlade reprezentacije Engleske i da DK FSS “ima dobru volju” da te dokaze dostavi kolegama iz Fudbalskog saveza Engleske

U prvoj reakciji, Mudrinski je kazao da mu je žao zbog jednogodišnje suspenzije igranja za sve selekcije nacionalnog tima, ali da će se truditi da ponovo zaigra za Srbiju.

“Krivo mi je što sam došao u ovakvu situaciju i što sam dozvolio da budem isprovociran, jer svi znaju da sam prvi udaren. Prihvatam odluku FSS i žao mi je što me neće biti godinu u voljenom dresu. Trudiću se da golovima i asistencijama skrenem pažnju i nadam se da će ova godina 'proletjeti', kako bih opet nosio dres Srbij”, rekao je Mudrinski agenciji Beta.

Bonus video: