Kasiljas stavio Del Boskea ispred Murinja

Kao kapiten Španije, Kasiljas je u izboru za prvog stručnjaka najviše bodova je dao Del Boskeu, pod čijim je vođstvom “crvena furija” odbranila titulu prvaka Evrope
0 komentar(a)
kasiljas, Foto: Marca
kasiljas, Foto: Marca
Ažurirano: 25.10.2012. 10:27h

Španska radio stanica Onda sero otkrila je informaciju koja bi mogla da izazove nove potrese u svlačionici Real Madrida - Iker Kasiljas je u izboru za najboljeg trenera u 2012. godini odlučio da prednost da Visenteu del Boskeu, a ne Žozeu Murinju.

Kao kapiten Španije, Kasiljas ima pravo da glasa za trenera i igrača godine, a u izboru za prvog stručnjaka najviše bodova je dao Del Boskeu, pod čijim je vođstvom “crvena furija” odbranila titulu prvaka Evrope.

Prepotentni Murinjo, koji je odveo Real Madrid do trona u Primeri, zauzeo je 2. mjesto, a jedan je bod dobio trener Čelzija Roberto di Mateo.

Španski mediji već mjesecima puni priča o navodnom neslaganju kapitena i trenera Reala, a odluka Kasiljasa da Murinja stavi na 2. mjesto, vjerovatno će biti dodatan impuls spekulacijama o netrpeljivosti između njih dvojice.

Prije nekoliko dana “Marka” je objavila informaciju o tome kako je Kasiljas glasao u izboru za Zlatnu loptu.

Ako je vijest tačna, onda je izbor Realovog golmana prilično iznenađujući, budući da je najveći broj bodova dao Serhiju Ramosu, tek na 2. mjesto je stavio Kristijana Ronalda, a na treće svog velikog prijatelja iz Barselone Ćavija. Lionelu Mesiju, navodno, nije dao ni bod.

Bonus video: