De Bur: Siti nije imao odgovor na našu igru

“Bili smo u teškoj situaciji nakon primljenog gola, ali uspjeli smo se da izdignemo i stignemo do zaslužene pobjede”, naglasio je trener Ajaksa Frank de Bur
0 komentar(a)
Frank de Bur, Foto: Reuters
Frank de Bur, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.10.2012. 09:29h

Iako je realno najslabiji tim u “grupi smrti”, Ajaks je pokazao da može da igra izvanredan fudbal. To je “Amsterdam areni” najbolje osjetio Mančester siti, koji je na Ostrvo ispraćen sa tri komada u mreži...

Engleski prvak je sa samo jednim bodom na dnu grupe D nakon tri kola, a “kopljanici” su prvom pobjedom skočili na 3. mjesto, iza Borusije Dortmund i Real Madrida.

Sim de Jong, Niklas Moisander i fenomenalni Kristijan Eriksen nosili su u srijedu velikana iz Amsterdama do trijumfa, i to nakon što je Siti poveo preko Samira Nasrija.

Više od svega, Roberta Manćinija mora da brine igra, jer su mladi puleni Franka de Bura pregazili zvijezde iz Mančestera.

“Znam za šta smo sposobni. Željeli smo da pokažemo nešto dobro i u tome smo uspjeli. Siti nije imao odgovor na našu igru. Bili smo u teškoj situaciji nakon primljenog gola, ali uspjeli smo se da izdignemo i stignemo do zaslužene pobjede”, naglasio je De Bur.

Manćini je priznao da je poraz bio zaslužen i prihvatio krivicu. Nije ni mogao da uradi bilo šta drugo...

“Ajaks je bio bolji od nas. Igrao je bolji fudbal, a za to sam vjerovatno ja kriv. Nisam pripremio svoje igrače dobro za ovu utakmicu. Preuzimam krivicu za poraz. Sada će nam biti teško da prođemo u osminu finala, čeka nas maraton kao i prošle godine”, istakao je Manćini.

Bonus video: