Milano u strahu od Partizanovih huligana

„Prema glasinama iz Srbije, dvije zaraćene frakcije navijača Partizana odabrale su grad Milano kao idealan teren za međusobni obračun”, piše „Gazeta delo sport”
101 pregleda 8 komentar(a)
Grobari, Foto: Beta
Grobari, Foto: Beta
Ažurirano: 25.10.2012. 12:28h

Milano je u strahu od huligana iz Srbije, piše „Gazeta delo sport”, što je pravu fudbalsku najavu uoči večerašnjeg sudara Intera i Partizana u trećem kolu Lige Evrope bacilo u drugi plan.

Još pod utiskom nereda u Đenovi 12. oktobra 2010. godine, kada su srpski navijači prekinuli kvalifikacioni meč Italija - Srbija, policija u Milanu se sprema da izbjegne sličan scenario.

„Prema glasinama iz Srbije, dvije zaraćene frakcije navijača Partizana odabrale su grad Milano kao idealan teren za međusobni obračun”, piše „Gazeta” i navodi da italijanska i srpska policija intenzivno sarađuju uoči današnjeg meča.

Tako je policija u Beogradu spriječila odlazak u Italiju za oko 300 navijača iz Partizanove grupe “zabranjeni”, koja važi za jednu od najozloglašenijih u Evropi.

„Njih deset su ipak stigli da upale motore. Destinacija - Milano”, dodaje „Gazeta”.

Milanski list kontaktirao je Dejana Stankovića, koji ne očekuje probleme.

"Ono što se dogodilo prije dvije godine u Đenovi bilo je neočekivano za sve nas, kao grom iz vedra neba. Ne vjerujem da može da se ponovi nešto slično. I nije strašno što dolazi četiri hiljade navijača Partizana. Nedavno je ovdje bilo pet hiljada navijača Hajduka iz Splita, pa je sve proteklo u najboljem redu", rekao je Stanković.

Italijanska policija preuzeće na granici navijače Partizana (ostavljeno im je 2.000 karata) i sprovesti ih direktno na stadion „Đuzepe Meaca”, čime im neće dozvoliti da se šetaju gradom.

„Centar Milana biće crvena zona”, piše „Gazeta”.

Na samom terenu se ne očekuje da bude toliko vruće - Partizan stiže u Milano sa samo bodom iz prva dva kola, dok Inter ima četiri.

"Respektujemo Partizan, ali želimo da pobijedimo i napravimo bitan korak u Ligi Evrope", rekao je trener Intera Andrea Stramaćoni.

Od ostalih mečeva, izdvaja se okršaj Liverpula i Anžija u grupi A. Gus Hidink se nakon povrede koljenja vraća na klupu tima iz Dagestana, pošto je duel sa Spartakom u subotu (uspješno) vodio njegov prvi asistent, Željko Petrović.

Upravo će Hidink i Petrović, u društvu sportskog direktora Roberta Karlosa i najboljeg igrača Samuela Etoa, položiti danas cvijeće ispod spomenika žrtava „Hilsbroa”, čime će odati počast žrtvama najveće stadionske nesreće u istoriji Velike Britanije.

Anži je lider grupe sa četiri boda, Liverpul ima jedan manje.

Parovi - grupa ALiverpul - AnžiJang Bojs - Udineze

Grupa BAtletiko Madrid - AkademikaHapoel Tel Aviv - Plzenj

Grupa CAEL - FenerbahčeMenhengladbah - Marsej

Grupa DMaritimo - BordoNjukasl - Klub Briž

Grupa ESteaua - MoldeŠtutgart - Kopenhagen

Grupa FDnjepar - NapoliPSV - AIK

Grupa GGenk - SportingVideoton - Bazel

Grupa HRubin - NefčiInter - Partizan

Grupa ILion - Atletik BilbaoSparta - Kirjat Šmona

Grupa JMaribor - TotenhemPanatinaikos - Lacio

Grupa KRapid Beč - BajerRozenborg - Metalist

Grupa LHelsingborg - HanoverLevante - Tvente

Bonus video: