Real u paklu Dortmunda

"Zbog ovakvih mečeva je vrijedilo dva puta zaredom osvojiti Bundes ligu", izjavio je štoper Borusije Mats Humels, prenosi „Kiker“.
57 pregleda 2 komentar(a)
Borusija Dortmund, Foto: Beta AP
Borusija Dortmund, Foto: Beta AP
Ažurirano: 24.10.2012. 09:44h

Trener Borusije Dortmund Jirgen Klop sanjao je da jednog dana bude trener u Engleskoj sve dok njegov tim prije tri sedmice nije nadigrao engleskog šampiona, Mančester sitija, i to u njegovom dvorištu.

"San da budem trener u Premijer ligi za mene je završen", izjavio je tada trener Borusije.

Večeras će se vidjeti da li će Klopu dosaditi i Primera – „milioneri“ u paklu „Signal Iduna parka” dočekuju Real Madrid i Žozea Murinja.

"Zbog ovakvih mečeva je vrijedilo dva puta zaredom osvojiti Bundes ligu", izjavio je štoper Borusije Mats Humels, prenosi „Kiker“.

Ipak, sentimentalnosti nema - obračun njemačkog i španskog šampiona je direktan duel za prvo mjesto u grupi D, nakon što je Real osvojio šest, a Dortmund četiri boda u prva dva kola.

Klop: Vidjećete pravu Borusiju

Borusija je u subotu potučena do nogu od Šalkea u rurskom derbiju, što je bila loša uvertira u „utakmicu svih utakmica“, kako su večerašnji sudar nazvali njemački mediji.

"Igrali smo loše i to nije bila prava Borusija. Ono što je prava ekipa vidjećete večeras“, optimista je Klop, kome se nakon povreda vraćaju Mario Gece, Marsel Šmelcer i Ilkaj Gindogan.

Nedostaje samo povrijeđeni Jakub Kuba Blaščikovski.

"Imaćemo nekoliko igrača koje nismo imali protiv Šalkea. Zato sam siguran da ćemo odigrati bolje“, izjavio je Humels.

I Real je oslabljen – nema povrijeđenih Marsela, Koentraa i Arbeole, pa će poziciju lijevog beka opet prinudno pokrivati Mikael Esjen.

"Borusija je opasna kod kuće, ali mi smo Real i idemo tamo da pokušamo da dobijemo – kategoričan je napadač Madriđana Karim Benzema.

Imperativ za Siti u Amsterdamu

U istoj grupi, Mančester siti mora da pobijedi Ajaks u Amsterdamu ukoliko želi da se vrati u trku za jedno od prva dva mjesta u grupi.

Rukavicu u lice ekipi Roberta Manćinija sinoć je konferenciji za novinare bacio trener holandskog giganta Frank de Bur, koji je javno kritikovao Sitijevu klupsku politiku.

"Oni kupuju i samo kupuju. Pročitao sam da njihovi napadači koštaju 142 miliona eura ili tako nešto", rekao je De Bur.

To se, naravno, kosi sa Ajaksovom filozofijom.

"Naš stil je proizvodnja fudbalera i ja taj stil više volim. Najlakše je trošiti. Mi takve pare kao što oni imaju jednostavno nemamo i prinuđeni smo da budemo kreativni", istakao je bivši holandski reprezentativac.

Manćini, na drugoj strani, ne haje šta priča De Bur. Italijan večeras mora da pobijedi ukoliko ne želi da drugu sezonu zaredom igra Ligu Evrope umjesto nokaut faze Lige šampiona.

"Znamo šta nam znači ova utakmica i igrači su usredsređeni. Istina je da imamo samo bod iz prva dva meča, ali tek smo odigrali dvije od šest utakmica i sve može da se promijeni", rekao je Manćini.

Alegri: Nije mi ovo posljednja

Gostovanje Milana u Malagi u derbiju grupe C je u sjenci sve češćih glasima da bi trener Masimilijano Alegri mogao da bude smijenjen ukoliko njegova ekipa dobije novu „porciju“.

"Vjerujte mi, nije ovo moja posljednja utakmica", rekao je Alegri novinarima.

Da li je pod tim mislio da sigurno neće izgubiti u Španiji, ili da ima podršku rukovodstva čak i ako izgubi – nije baš najjasnije.

"Gazda Silvio Berluskoni me nije zvao od prošle sedmice, ali svaki dan komuniciram sa Adrijanom Galijanijem i moja situacija je jasna", rekao je Alegri, što god pod tim podrazumijevao.

Milan, ipak, nije pod velikim pritiskom u Ligi šampiona, jer je u prva dva kola osvojio četiri boda, pa bi i remi na gostovanju „maksimalnoj“ Malagi bio zadovoljavajući rezultat.

Pod pravim pritiskom je Zenit – ekipa Lućana Spaletija mora da savlada Anderleht na stadionu „Petrovski“.

"Vezali smo dvije pobjede u Rusiji i vrijeme je da se u Evropi vratimo na pravi put", rekao je Italijan.

Grupa A

Porto - Dinamo K.

Dinamo Z. - PSŽ

Grupa B

Arsenal - Šalke

Monpelje - Olimpijakos

Grupa C

Zenit - Anderleht (18.00)

Malaga - Milan

Grupa D

Ajaks - Mančester siti

Borusija D. - Real Madrid

Bonus video: