Jedinstvo sprema zamku za Budućnost

"Pokušaćemo da borbenom i agresivnom igrom na svakom dijelu terena napravimo iznenađenje i savladamo favorizovane Podgoričane", kaže defanzivac Jedinstva Zoran Vuković
96 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost-Jedinstvo, Foto: Luka Zeković
Budućnost-Jedinstvo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.10.2012. 08:28h

Damas se igra sedam revanša osmine finala Kupa Crne Gore u fudbalu. Osmi, najzanimljiviji meč ostavljen je za četvrtak - Čelik će u reprizi prošlogodišnjeg finala pokušati u Nikšiću protiv Rudara da materijalizuje solidnih 1:1 iz prve utakmice.

Od današnjeg programa, najinteresantnije će biti u Bijelom Polju. Aktuelni šampion Budućnost brani 2:1 iz Podgorice protiv rivala kojeg nije savladala u subotu kod kuće u prvenstvu.

Mnogo uzbuđenja očekuje se i kraj Bistrice. Sutjeska je izgubila od Zete sa 1:0 na Trešnjici prije 20 dana, ali daleko od toga da je ekipa Dragana Radojičića digla ruke od najmasovnijeg takmičenja.

U svim ostalim duelima mnogo toga riješeno je u prvim mečevima. Petrovac tako ne bi trebalo da ima problema u Budvi nakon pobjede od 4:0 nad Mogrenom u prvom meču, baš kao ni Mornar, koji je istim rezultatom slavio na svom terenu protiv Berana.

Grbalj u Kolašinu protiv trećeligaša Gorštaka brani 2:0 iz prvog meča, dok Lovćen protiv Igala na Cetinju ipak treba malo više da se potrudi kako bi potvrdio 1:1 iz prve utakmice.

Konačno, Mladost je jednom nogom već u četvrtfinalu, pošto je u prvom meču savladala Pljevlja u gostima sa 2:1.

Jedinstvo sad mora da napada

Kako Budućnost već žestoko kasni u prvenstvu, a ispred sebe na tabeli ima ne jedan, već tri kluba, ovo bi lako moglo da se pretvori u sezonu u kojoj će prioritet biti Kup, trofej koji Podgoričani još nisu osvojili u nezavisnoj Crnoj Gori.

Ne želeći, naravno, da se odrekne prvenstva, trener Budućnosti Radislav Dragićević podvukao je današnji meč u Bijelom Polju kao “trenutno najvažniji” za njegovu ekipu. Prvi meč u Podgorici Budućnost je dobila 2:1.

"U suštini to je rezultat koji nam ide naruku, jer igrači Jedinstva nisu naučili da igraju napadački i jure rezultat, ali u fudbalu se nikad ne zna. Čeka nas težak teren i dobar protivnik, zato moramo da budemo oprezni", rekao je Dragićević, istakavši da igrači napokon mogu da se skoncentrišu na fudbal, nakon što su im isplaćena zaostala dugovanja.

"Opravdanja više nema, sada svako snosi svoj dio odgovornosti!"

Bjelopoljci imaju aktivan rezultat iz prvog meča, ali im je za eventualno iznenađenje i prolaz u četvrtfinale neophodno da urade ono što još nisu uspjeli u prvenstvu ove sezone - postignu gol na domaćem terenu!

"Svakako da je Budućnost favorit i da je bliža plasmanu u četvrfinale Kupa. S obzirom na to da ulazimo u meč sa golom zaostatka moraćemo da napadnemo goste tako da očekujem dobru fudbalsku predstavu. Pokušaćemo da borbenom i agresivnom igrom na svakom dijelu terena napravimo iznenađenje i savladamo favorizovane Podgoričane", kaže defanzivac Jedinstva Zoran Vuković.

Jedinstvo - Budućnost (prvi meč 1:2)

Bijelo Polje - Gradski stadion. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Jovica Tatar (Podgorica). Početak u 14 časova.

Jedinstvo (4-4-2): Aković - Gojačanin, Fetahović, Vuković, Petrović - Šćekić, Drašković, Radulović, Medenica - Boričić (Sepija), Kajević.

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Tonković, Peković, Radunović - Flavio, N. Vukčević, Bošković, M.Vukčević - Adrović, Mugoša.

Zeta na iskušenju u Nikšiću

Nakon prvenstvenog “loma” protiv Čelika, fudbaleri Sutjeske danas imaju prvu priliku da se iskupe u revanšu osmine finala Kupa protiv Zete, koja u Nikšić stiže da sačuva 1:0 iz prvog meča.

"Protiv Čelika imali smo loš dan. Jednostavno, ništa nam nije polazilo kako treba. Moramo zbiti redove i pobjedom nad Zetom vratiti se na pravi put. Sada moramo odreagovati. Imamo i kvalitet i potencijal, što moramo opravdati igrama na terenu. Zeta ima prednost iz prvog meča, međutim, ako odigramo kao na mečevima sa starta šampionata bliži smo prolazu u narednu rundu. Pobjeda je nešto što nam treba. Uostalom, samo trijumf može zadovoljiti naše apetite. Ne razmišljamo o rivalu, jer se, ipak, mi pitamo", rekao je Ivan Janjušević, reprezentativni golman Sutjeske.

Zeta će u Nikšiću braniti prednost od 1:0 iz prvog meča, ponovo bez “štrajkača” - Kaluđerović, Vladan i Zarija Peličić, Miloš M. Radulović, Novović, Orlandić i golman Bulatović i dalje su pod suspenzijom od strane kluba.

Ipak, prolaz u četvrtfinale je jasan cilj golubovačkog tima.

"Nakon loših rezultata u prvenstvu, jasno je da je preko Kupa najkraća ruta do Evrope. A vidjeli smo koliko emocija, zadovoljstva, pa i zarade, mogu da donesu evropski mečevi. Imamo pozitivan rezultat, ali neće biti lako, Sutjeska ima mlad tim i sjajnog trenera, što je pokazala u prvenstvu. Nadam se da ćemo uz veliku borbu uspjeti da ispunimo cilj", kaže Darko Šuškavčević, trener Zete.

Sutjeska - Zeta (prvi meč 0:1)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Sudija: Nikola Vođević (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Đuranović (Podgorica), Nikola Radulović (Podgorica). Početak u 14 časova.

Sutjeska (4-4-2): Janjušević - Krivokapić, Zogović, Ćuković, Perošević - J.Nikolić, Jovović, B.Nikolić, Pejović - Isidorović, Šušnjar.

Zeta: Radović - M. Dabić 6, Vujačić 6, Zlatičanin 6,5, A. Dabić - Burzanović, Kovačević - Cavnić, Boljević, Rašović - Korać.

Lako za Petrovac, Mogren sa omladincima

Valjda prvi put od kako se igra fudbal u nezavisnoj Crnoj Gori, budvanski derbi između Mogrena i Petrovca neće imati ni trunke neizvjesnosti. Petrovčani su prvi meč na svom terenu dobili 4:0, pa će danas na Lugove samo “turistički”.

"Imamo zalihu iz prošlog meča, ali ne smijemo da se opustimo, jer igramo sa jakim protivnikom. Gradski derbiji su uvijek donosili iznenađenja, ali smo i mi posebno vezani za Kup takmičenje. Iskreno vjerujem, da dobrim pristupom možemo ovjeriti plasman u narednu rundu", rekao je trener golmana Petrovca Vanja Pejović.

Zbog praktično nedostižne razlike iz prvog meča trener Mogrena Brano Milačić šansu će pružiti uglavnom omladincima, predvođenim iskusnim Veselinom Bojićem i Ratkom Zecom.

"Rezultat iz prvog meča nam ne ide naruku pa nema potrebe da se “kidamo” i trošimo pred prvenstvo. Igraćemo sa kombinovanim timom i ovo će biti šansa za mnoge mlađe fudbalere da pokažu da li na njih može ozbiljnije da se računa", kazao je Bojić.

Mogren – Petrovac (prvi meč 0:4)

Budva - Stadion “Lugovi”. Sudija: Dražen Petrić (Pljevlja). Pomoćnici: Željko Pavićević (Podgorica), Nikola Vujović (Bar). Početak u 14 časova.

Mogren (4-2-3-1): Butorović - Racković, Bojić, Milović, Milošević - Ćosić, Šćepanović - Nedović, R.Zec, Rudović - Gardašević.

Petrovac (4-4-2): Popović - Radulović, Graovac, Mihailović, Mrvaljević - Golubović, Šofranac, Jovanović, Đukić - Jablan, Vujačić.

Ostali parovi

Mladost - Pljevlja (prvi meč 2:1)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Boban Krstev (Cetinje) i Filip Đukanović (Podgorica)

Gorštak - Grbalj (prvi meč 2:0)

Sudija: Dragan Mijušković (Nikšić). Pomoćnici: Blažo Bogdanović (Nikšić), Dejan Raković (Podgorica)

Berane - Mornar (prvi meč 0:4)

Sudija: Vladan Kojović (Podgorica). Pomoćnici: Marko Stanković (Cetinje), Vujadin Jovićević (Cetinje)

Lovćen - Igalo (prvi meč 1:1)

Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Pavićević (Podgorica), Vujica Pavićević (Danilovgrad)

Četvrtak

Čelik - Rudar (prvi meč 1:1)

Svi mečevi počinju u 14 časova

Bonus video: