Polemike i u Njemačkoj: "Ozila i Gundogana bi trebalo izbaciti iz nacionalnog tima"

Fotografija Ilkaja Gundonaga i Mesuta Ozila sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom,, izazvala je potrese, a navijači jasno iskazali nezadovoljstvo, zvižucima na kontrolnoj utakmici sa Saudijskom Arabijom
4 komentar(a)
efenberg, Foto: Marca.com
efenberg, Foto: Marca.com
Ažurirano: 13.06.2018. 10:29h

Real je izvršio "državni udar" u Španiji, postavljanjem selektora Đulena Lopetegija za trenera dva dana pred početak Mundijala.

U Njemčkoj je "državni udar" izazvan znatno ranije i mogao bi da ostavi teške fudbalske posljedice.

Fotografija Ilkaja Gundonaga i Mesuta Ozila sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom,, izazvala je potrese, a navijači jasno iskazali nezadovoljstvo, zvižucima na kontrolnoj utakmici sa Saudijskom Arabijom.

Bivši repprezentativac Štefan Efenberg, jedan od najboljih njemačkih fudbalera 90-ih godina, smatra da je jedina ispravna odluka bila - izbacivanje oba igrača iz nacionalnog tima.

"To je moralo da se dogodi, jer smo došli u situaciju da ni oni, ni nacionalni tim sada nema maksimalnu podršku. Da li će im navijači zviždati i na Svjetskom prvenstvu? Kako se oni osjećaju sada? Kako sve to utiče na atmosferu? Sve su to pitanja koja uznemiravaju", rekao je Efenberg.

Efenberg je situaciju u kojoj su Ozil i Gundogan, igrači turskog porijela, uporedio sa onim kroz šta je on prošao uoči Mundijala 1994. u SAD. On se nije našao na spisku putnika, jer ga je selektor Berti Fogts odstranio zbog nepristojnog gesta prema navijačima, tokom prijateljske utakmice sa Južnom Korejom u Dalasu.

"Tako se nekada rješavao problem. Zamilsite kako se osjećam sada, kada znam zbog čega sam propustio Svjetsko prvenstvo, a kada vidim šta se dozvoljava aktuelnim reprezentativcima. Mislim da je njihov 'grijeh' veći nego moj", rekao je Efenberg.

Bonus video: