Šahtjor sprema zamku šampionu

U Donjeck stiže Čelzi, aktuelni prvak i tim koji je u naletu, koji je u seriji od šest pobjeda u svim takmičenjima i koji ove sezone ima samo jedan poraz u zvaničnim mečevima
0 komentar(a)
Čelzi, Foto: Beta/AP
Čelzi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.10.2012. 13:11h

Šahtjor je prije dvije sedmice u Torinu jasno stavio do znanja Evropi da mora da ga poštuje, Juventus je jedva izvukao remi, a tim Mirćee Lućeskua večeras čeka novi izazov, najveći mogući u ovom trenutku.

U Donjeck stiže Čelzi, aktuelni prvak i tim koji je u naletu, koji je u seriji od šest pobjeda u svim takmičenjima i koji ove sezone ima samo jedan poraz u zvaničnim mečevima. Njega će, međutim, pamtiti dugo - koban je bio Atletiko Madrid (4:1) u Superkupu Evrope.

Šta onda tek reći za ukrajinski tim? Šahtjor nije poražen u zvaničnim mečevima od novembra prošle godine, kada je u Ligi šampiona bolji bio Porto.

Lućesku: Šahtjor je na istom nivou kao Čelzi

Rumunski stručnjak na klupi „rudara”, međutim, nije impresioniran „plavcima”, pa je na jučerašnjoj konferenciji za medije najavio juriš na pobjedu.

- Sada smo na istom nivou kao Čelzi i igraćemo na pobjedu, kao i uvijek na svom terenu - odgovorio je Lućesku na pitanje novinara koliko je njegov tim blizu kvalitetu koji ima prvak Evrope.

- Mi smo tim koji može da nadigra i najbolje. To se vidjelo u Torinu, a ja sam siguran da možemo i bolje od one utakmice - jasan je Lućesku.

On je potom pojasnio da ga zanimaju samo tri boda.

- Želim tri boda, ne igru koja će da oduševljava. Sve mijenjam za trijumf - kazao je bivši trener Intera, Galatasaraja, Bešiktaša...

I Huan Mata, čovjek oko kojeg se vrti sve u igri Čelzija, najavljuje ofanzivu. I to obećava spektakl na „Donbas areni”.

- Znamo dobro kakav je tim Šahtjor, ali mi ne odustajemo od svoje filozofije. Očekujem da odigramo kao i protiv Totenhema, to je model koji donosi trijumfe - poručio je španski majstor.

U sastavu Čelzija biće i Džon Teri, koji nije bio u timu od kada je kažnjen s četiri meča zbog rasizma. Očekuje se da mu Roberto di Mateo ukaže šansu od prvog minuta.

U istoj grupi, Juventus gostuje u Danskoj - svi očekuju tri boda protiv tamošnjeg šampiona Nordsjelanda.

- Ovo je možda i ključna utakmica za nas ako želimo da idemo dalje. U prva dva kola smo remizirali i vrijeme je za pobjedu - rekao je Klaudio Markizio.

Mirko Vučinić je preležao virus i nalazi se među 22 putnika za ovo gostovanje.

BATE protiv Valensije, Seltik na „Nou Kampu”

BATE sanja još jedno čudo - nakon što je srušio veliki Bajern u Minsku, bjeloruski tim dočekuje Valensiju.

- Tabela nas ne zanima, i dalje želimo da igramo najbolje što možemo i da uživamo na terenu - kazao je trener BATE-a Viktor Gončarenko.

Barselona dočekuje Seltik i očekuje se lagan posao za treću pobjedu u grupi, a najranije (18 časova) će početi meč u Moskvi između Spartaka i Benfike.

U grupi H, Mančester junajted je veliki favorit protiv Brage na „Old trafordu”, dok bi mnogo interesantnije trebalo da bude u duelu Galatasaraja i Kluža.

DANAS

GRUPA E

Šahtjor - Čelzi

Nordsjeland - Juventus

GRUPA F

BATE - Valensija

Lil - Bajern

GRUPA G

Spartak M. - Benfika (18.00)

Barselona - Seltik

GRUPA H

Mančester j. - Braga

Galatasaraj - Kluž

SJUTRA

GRUPA A

Porto - Dinamo K.

Dinamo Z. - PSŽ

GRUPA B

Arsenal - Šalke

Monpelje - Olimpijakos

GRUPA C

Zenit - Anderleht (18.00)

Malaga - Milan

GRUPA D

Ajaks - Mančester siti

Borusija D. - Real Madrid

Bonus video: