Španija otpustila Lopetegija, Rubijales: Ne osjećam se izdanim, ali ovako mora

Predsjednik Saveza, Rubijales je odlučio da otpusti Lopetegija zatošto je postigao dogovor sa Real Madridom, a da o tome nije nikoga obavijestio
0 komentar(a)
Rubijales, Foto: Reuters
Rubijales, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.06.2018. 11:14h

Selektor Španije, Đulen Lopetegi otpušten je svega dan prije početka Svjetskog prvenstva.

Njega nijesu mogli da spasu ni grači, koje je predvodio Serhio Ramos, koji su probali da ubijede Savez.

Predsjednik Saveza, Rubijales je odlučio da otpusti Lopetegija zato što je postigao dogovor sa Real Madridom, a da o tome nije nikoga obavijestio.

"Ovo je urađeno bez našeg znanja. Ne osjećam se izdanim, ali ovako mora. Đulen je bio sjajan trener, ali ne smijemo da prihvatimo ovakvo ponašanje. Saopštio nam je odluku pet minuta prije nego što je zvanično objavljena. Razgovarao sam sa igračima. Učiniće sve da odigraju sjajan turnir. Ova odluka je donijeta uz punu saglasnost Fudbalskog saveza", kazao je na pres konferenciji Rubijales, prenosi Marka.

Španije će u Rusiji igrati u grupi B sa Portugalom, Marokom i Iranom. Prvi meč furija igra protiv evropskih prvaka, u petak u 20 časova.

"Lopetegijev nasljednik će uskoro biti poznat. Zahvaljujemo Lopetegiju za sve što je za nas uradio. On je najzaslužniji što smo se plasirali u Rusiju", rekao je Rubijales.

Bonus video: