Mata bez milosti prema Viljaš-Boašu

Huan Mata, čovjek kojeg je Viljaš-Boaš prošlog ljeta doveo iz Valensije, definitivno nije imao milosti prema bivšem šefu - dao je dva glola za preokret, potom i asistirao za konačnih 4:2.
0 komentar(a)
Mata, Foto: Beta/AP
Mata, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.10.2012. 14:04h

Navijači Totenhema su vjerovali da Andre Viljaš-Boaš zna način kako da se osveti Čelziju koji ga je prošle sezone otjerao s klupe, ali valjda nisu računali da i kod igrača „plavaca” postoji motiv na gostovanju u sjevernom Londonu.

Huan Mata, čovjek kojeg je Viljaš-Boaš prošlog ljeta doveo iz Valensije, definitivno nije imao milosti prema bivšem šefu - dao je dva glola za preokret, potom i asistirao za konačnih 4:2.

Interesantno, i preostala dva Čelzijeva strijelca imaju prošlost sa Portugalcem - Gari Kejhil je u januaru stigao na Boašovo insistiranje iz Boltona, dok je Danijel Staridž bio prvotimac jedino kada je bivši trener Porta bio menadžer na „Stamford bridžu”.

GOLMANI

Sirigu (PSŽ) - Rems je namučio odbranu Parižana, ali je Italijan na golu učinio sve da bodovi ostanu na „Parku prinčeva”. Odbranio je i penal kod 0:0...

Žile (Torino) - igrač utakmice protiv Palerma i jedini fudbaler na terenu koji je imao svoj dan. Dovoljno da mreže ostanu netaknute...

ODBRANA

Piris (Roma) - Paragvajac se dokazuje na „Olimpiku”, čini sve kako bi Roma otkupila njegov ugovor od Deportivo Maldonada. Sa dvije asistencije u Đenovi je ubijedio Zdenjeka Zemana da može da bude još jedna opcija na poziciji desnog beka.

Kejhil (Čelzi) - pogrešne procjene u odbrani je nadoknadio pogotkom za 1:0 na „Vajt Hart lejnu”.

Baša (Lil) - bio je junak Lila - dao je gol za 1:1 u 90. minutu protiv Bordoa. Ipak, pogodak ga je koštao, jer je pri šutu udario glavom u rame protivnika i slomio nos.

Kaseres (Juventus) - samo tri minuta na terenu protiv Napolija mu je bilo dovoljno da riješi derbi...

SREDINA

Afelaj (Šalke) - holandski vezista je najveća klasa u timu Šalkea, zna to i Hub Stevens, koji priprema Afelaja za ulogu lidera.

Mata (Čelzi) - njegova forma je povezana sa Čelzijevim rezultatima ove sezone. Uz to, riješio je dva najveća londonska derbija - prvo protiv Arsenala, a sada i ovaj sa Totenhemom.

Pogba (Juventus) - „novi Vijeira” koristi malu minutažu koju dobija u dresu „stare dame”.

Miler (Bajern) - Bavarci se ne zaustavljaju u Bundes ligi. Miler je sa šest golova u sedam utakmica drugi strijelac tima.

Kandreva (Lacio) - evrogol za 2:0 je riješio derbi s Milanom.

NAPAD

Palasio (Inter) - prvi put u dresu „nerazura” Seriji A je bio starter i evrogolom podsjetio na vremena kada je u Boki juniors i Đenovi činio čuda.

Falkao (Atletiko Madrid) - dok Falkao ovako rutinski trese protivničke mreže, Atletiko može sve...

Mesi (Barselona) - u laganom ritmu je upisao het-trik u La Korunji. Barsa je dala pet golova, iako je 45 minuta igrala sa igračem manje.

Holt (Norič) - srušio je Arsenal i donio Noriču prvu pobjedu ove sezone u Premijer ligi.

Džeko (Mančester siti) - više puta je ponovio da nije zadovoljan sve dok je rezerva. Roberto Manćini ne mijenja mišljenje, a Bosanac navike - i dalje pogađa i donosi bodove „građanima”, iako dobija šansu na kašičicu.

Toti (Roma) - dao je gol Đenovi i postao treći strijelac u Seriji A. Kapiten Rome je dao 217 golova, a ispred njega su ostali samo Silvio Piola (290) i Gunar Nordal (225).

Gameiro (PSŽ) - odmijenio je Zlatana Ibrahimovića, dao gol za pobjedu i to je bilo dovoljno da PSŽ preuzme vrh zahvaljujući boljoj gol razlici u odnosu na Marsej.

Bonus video: