Milica Vulić presudila Ukrajini

"Veoma sam zadovoljan igrom, ponašanjem, odnosom i zalaganjem igračica - pobijedili smo boljeg od sebe, što je i najteže u fudbalu", rekao je selektor Zoran Mijović.
55 pregleda 1 komentar(a)
Kadetkinje, Foto: FSCG
Kadetkinje, Foto: FSCG
Ažurirano: 22.10.2012. 17:28h

Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore upisala je prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo - izabranice Zorana Mijovića su u drugom kolu turnira u Holandiji savladale Ukrajinu sa 1:0. Prvi trijumf u istoriji ženske kadetske selekcije u kvalifikacijama bio je, dakle, istovjetan kao i onaj koji je ostvarila muška seniorska reprezentacija u Kijevu.

Naše kadetkinje uzdigle su se nakon ubjedljivog poraza od Holandije u prvom meču (domaćin je u subotu slavio sa 15:0). Pobjednika je odlučila igračica Ekonomista Milica Vulić u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena sigurnim udarcem iz penala (prethodno je defanzivka Ukrajine Motko u kaznenom prostoru srušila Tamaru Bojat).

Crna Gora je zaigrala u sastavu: Keković, Ivaštanin, Đurković, M. Mićunović, Vujičić, Vulić, Šturanović, Đukić, Divanović, Ćorić (Ivanović), Bojat (Miljanić).

"Čestitam djevojkama na fenomenalnom rezultatu i odličnoj igri u duelu sa izuzetno kvalitetnim protivnikom, koji je imao ulogu favorita u današnjem susretu. Uspjeli smo da se oporavimo nakon ubjedljivog poraza u prvom kolu i savladamo rivala koji je kvalitetom daleko ispred nas.

Sada imamo velike šanse da u posljednjem kolu sa Kazahstanom ostvarimo rezultat koji bi nas odveo u drugu rundu kvalifikacija što bi bio ogroman uspjeh. Takav rezultat bi ujedno predstavljao i veliki podstrek za dalji razvoj ženskog fudbala u Crnoj Gori. Veoma sam zadovoljan igrom, ponašanjem, odnosom i zalaganjem igračica - pobijedili smo boljeg od sebe, što je i najteže u fudbalu", rekao je selektor Mijović.

Posljednji meč sa Kazahstanom odigraće se u četvrtak od 15 časova.

Bonus video: