Rakojević: Ide nam dobro

"Kada se sve sabere, mislim da smo slavili čisto, bez zamjerki, zadovoljili navijače i pokazali da i ova ekipa Rudara može mnogo. Koliko, vidjećemo", kaže trener Rudara.
5 komentar(a)
Zeta - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Zeta - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.10.2012. 08:58h

Mic po mic, za mnoge neočekivano, ali po igrama sasvim zasluženo, eto Pljevljaka gdje se možda ni sami nisu nadali - na samom vrhu tabele.

Nova žrtva, nakon dva člana velike crnogorske fudbalske četvorke, Budućnosti i Zete, bio je „fenjeraš“ Mornar, koji, međutim, za razliku od Podgoričana i Golubovčana, nije baš tako lako položio oružje.

Držali su se gosti sve do 75. minuta i povremeno opasno prijetili Lakićeviću, ali lijek za dalekometne projektile Blaža Igumanovića nisu pronašli.

Ni u 33, a posebno ne u pomenutom 75. minutu, kada je sjajni fudbaler „skinuo paučinu“ iz lijevog ćoška Radanovićevog gola.

Kasnija egzekucija Krkeljića poslužila je za definitivnu ovjeru trijumfa, koju nije pokvario ni Metovićev pogodak u finišu za konačnih 3:2.

"Gosti su u Pljevljima na praktičan način pokazali da ne zaslužuju posljednje mjesto na tabeli, to samo potvrđuje koliko smo težak zadatak imali. Na sreću, uradili smo ga kako treba i upisali tri veoma važna boda. Kada nije išlo iz igre, dobro dođu i prekidi. Stvari je u svoje ruke uzeo Igumanović i riješio problem, što je svakako naš novi kvalitet koji i te kako može valjati u nastavku šampionata.

Kada se sve sabere, mislim da smo slavili čisto, bez zamjerki, zadovoljili navijače i pokazali da i ova ekipa Rudara može mnogo. Koliko, vidjećemo. Za sada ide dobro", kaže strateg pljevaljskog prvoligaša Nikola Rakojević.

Kako god, i utakmica sa Mornarom je pokazala da je Rudar, uprkos svim, i kadrovskim i finansijskim problemima, i dalje u vrhu crnogorskog fudbala, opet kandidat za trofeje, opet ekipa koja igra najljepši fudbal u državi.

Rakojević, međutim, ne gleda toliko daleko. Razmišlja samo o bliskoj budućnosti.

"U ovom momentu se zaista ne opterećujemo ničim drugim, nikakvim kalkulacijama ili liderskom pozicijom, osim taktikom za prvu narednu utakmicu, bez obzira na to kako se zvao protivnik. Ako mi budemo radili kako treba, zadržali trenutnu formu i postojeći nivo igre i realizacije, pobjeđivali i osvajali bodove, sve drugo će doći kao logična posljedica", dodaje iskusni stručnjak.

Naredna obaveza je već u četvrtak u Nikšiću, sa Čelikom u revanšu osmine finala Kupa Crne Gore.

„Metalurzi“, ako se gleda rezultat prvog meča pod Golubinjom (1:1), možda na papiru jesu favoriti za prolaz, ali će to morati da dokažu i na terenu. A neće im biti lako...

Bonus video: