PSŽ pripremio 59 miliona eura za Falkaa

Ova informacija “upalila” je alarm na “EL Itihadu”, jer Roberto Manćini želi da dovede jednog od najboljih fudbalera na svijetu u ovom trenutku
2 komentar(a)
Falkao, Foto: Beta AP
Falkao, Foto: Beta AP
Ažurirano: 21.10.2012. 12:20h

Mančester siti je u Pari Sen Žermenu dobio ozbiljnu konkurenciju za dovođenje Radamela Falkao, najboljeg igrača i strijelca Atletiko Madrida.

“Sveci” su spremni da španskom klubu na ime obeštećenja plate 48 miliona funti (59 miliona eura), kolika je klauzula o slobodi u ugovoru sjajnog Kolumbijca.

Transfer bi trebalo da se realizuje već prvih dana januarskog prelaznog roka.

Ova informacija “upalila” je alarm na “EL Itihadu”, jer Roberto Manćini želi da dovede jednog od najboljih fudbalera na svijetu u ovom trenutku.

Menadžer Mančester sitija je prošlog mjeseca boravio u Madridu, gdje je obavio neformalne razgovore sa ljudima iz Atletika.

Međutim, problem je u tome što je predsjednik engleskog šampiona Kaldoon Al Mubarak spreman da ponudi “samo” 35 miliona funti (43 miliona eura), jer smatra da je ta suma sasvim zadovoljavajuća za “jorgandžije”.

Karlo Anćeloti želi da upari Falkai i Zlatana Ibrahimovića, koji je ljetos Milanu plaćen 25 miliona funti (31 milion eura), čime bi na raspolaganju imao jedan od najboljih, ako ne i najbolji napadački tandem na svijetu.

Nakon što je Falkao u avgustu u Superkupu Evrope het-trikom srušio Čelzi (4:1), Enrike Serezo, predsjednik Atletiko Madrida, rekao je tada da je nemoguće da se Kolumbijac zadrži u klubu poslije januara, pošto se već tada nalazio na meti najvećih klubova Starog kontinenta.

To ostavlja “građanima” malo mogućnosti.

Izbor je da pariraju ponudi PSŽ-a ili da već sada odustanu od Falkaa.

Bonus video: