Petrovac preokretom do trijumfa

"Mnogo sam razočaran, ali i te kako ponosan na moje mlade momke jer su još jednom pružili sjajnu partiju", rekao je vidno razočaran šef stručnog štaba Lovćena Slobodan Halilović
0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.10.2012. 10:44h

Petrovac konačno razbio “proklestvo” domaćeg terena i to na kakav način, preokretom u posljednjih deset minuta.

Lovćen je sve do izjednačujućeg gola domaćina izgledao kao tim koji zna svoj cilj i način da dođe do njega.

Šokantan poraz, drugi po istom scenariju, izabranici Slobodana Halilovića doživjeli su u svega sedam dana.

Čovjek odluke konačno je bio Nenad Jovanović koji je svojim drugim golom u šampionatu stavio tačku na potpuni preokret.

"Znali smo da nas čeka težak meč, da Lovćen ima brze igrače u završnici napada i da ćemo jednostavno morati da damo sve od sebe kako bi stigli do dobrog rezultata. Drago mi je što je ekipa pokazala karakter, uspjela da se vrati poslije rezultatskog minusa", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf-Roki Marčić, koji je zbog suspenzije prvog stratega Milorada Malovrazića vodio ekipu sa klupe.

Sve vrijedno pomena u prvom dijelu dogodilo se u 23. minutu, kada je Jablan tukao sa ivice kaznenog prostora, te u 32, kada su gosti zaprijetili preko Hočka.

Nastavak je donio bolju igru oba rivala. U 54. minutu radovali su se gosti. Nakon kornera sa desne strane najbolji u skoku bio je štoper Novović, Popović je kratko zaustavio njegov udarac a Balša Radović bio na pravom mjestu.

Uslijedile su izmjene domaćeg trenera koje su pravo pokriće dobile tek u finišu. Nakon velike terenske inicijative Petrovac je do poravnanja stigao na isteku 82. minuta.

Korner je izveo Pepić a štoper Mihailović na prvoj stativi odlično reagovao i savladao Vujovića.

Kada se očekivao remi dileme oko pitanja pobjednika otklonio je Nenad Jovanović.

Vezista domaćih najbolje se snašao nakon velike gužve u šesnaestercu Lovćena i u padu sa desetak metara Petrovcu pogodio mrežu.

"Mnogo sam razočaran, ali i te kako ponosan na moje mlade momke jer su još jednom pružili sjajnu partiju. Nedostajalo nam je puno sreće. Imali smo igru i rezultat i dozvolili da sve to prokockamo u samom finišu", rekao je vidno razočaran šef stručnog štaba Lovćena Slobodan Halilović.

Po završetku meča veliki broj fudbalera Lovćena, očigledno nezadovoljan arbitražom glavnog sudije Miloša Savovića, krenuo je ka arbitru iz Podgorice.

Sve se vrlo brzo završilo a konačan epilog viđen je u pokazivanju crvenog kartona nakon posljednjeg sudijskog zvižduka Milanu Vušuroviću, koji je očigledno prednjačio u protestima.

Petrovac - Lovćen 2:1 (0:0)

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: oko 200. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Dejan Šaković (Podgorica). Strijelci: Mihailović u 82. i Jovanović u 87. minutu za Petrovac, a Radović u 54. minutu za Lovćen. Žuti kartoni: Jablan (Petrovac), Đurišić (Lovćen). Crveni karton: Vušurović (Lovćen).

Petrovac: Popović 6,5, Radulović 6,5, Graovac 6,5, Lakić 6,5, Mihailović 7,5, Šofranac 7, Golubović 6,5 (Gazivoda 6,5), Muhović 6 (Pepić 6,5), Jablan 6 (Đukić 6,5), Jovanović 7,5, Vujačić 6,5.

Lovćen: Vujović 6,5, Radunović 6, Marković 6, Hočko 6,5, Novović 6,5, Vušurović 6, Radović 7 (Pejaković), Martinović 6, Perutović 6, Bogdanović 6, Đurišić 6 (M. Vušurović).

Bonus video: