Noć Rudara na vrhu tabele

Mornar se pokazao kao protivnik kome definitvno slijedi oporavak i bijeg sa dna tabele, ali ako ovako nastave, jer su 90 minuta odigrali disciplinovano i čvrsto
57 pregleda 1 komentar(a)
IGUMANOVIĆ (u sredini), Foto: Savo Prelević
IGUMANOVIĆ (u sredini), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.10.2012. 09:17h

Rudar je savim zasluženo osvojio nove bodove i noć prije nikšikog derbija proveo na vrhu tabele.

Mornar se pokazao kao protivnik kome definitvno slijedi oporavak i bijeg sa dna tabele, ali ako ovako nastave, jer su 90 minuta odigrali disciplinovano i čvrsto.

U prvom poluvremenu jedini mogući način da se probije bedem Barana je bio šut sa distance.

Prvo je pokušao Igor Ivanović sa 30 metara u 15. minutu, a nakon njega Nedeljko Vlahović sa 20 metara u 17. minutu.

Gosti umalo nisu poveli u 18. minutu, ali šut Đorđa Vojvodića sa desetak metara Boris Lakićević je odbranio.

Nakon prekršaja nad Ivanovićem u 32. minutu slobodan udarac sa 22 metra izveo je Blažo Igumanović.

Pružio se Miloš Radanović koliko je dug, no lopta je završila u desnom uglu njegovog gola.

Mornar je tada krenuo agresivnije ka golu rivala, a u 42. minutu Nikola Gačević je dobio upotrebljivu loptu po desnoj strani, iskoristio smušenost odbrane Rudara i izjadnačio rezultat.

Drugo poluvrijeme donijelo je više uzbuđenja. U 50. minutu zbog povrede iz igre je morao Ermin Alić, kome slijedi duža pauza.

U 62. minutu arbitar Aleksandar Marković je na asistenciju pomoćnika Dragiše Drljevića preinačio svoju odluku i poništio već dosuđeni jedanaesterac.

Stekao se utisak da je lopta u ruku pogodila Novaka Rajkovića, koji je bio na ivici peterca.

nteresantno da je Marković bio udaljen svega nekoliko metara i uvažio je asistenciju pomoćnika koji je bio udaljen čak 30 metara od mjesta gdje je bio Rajković, koji je već imao žuti karton.

Uslijedio je period nervozne igre, ali je gol iz slobodnog udarca sa 30 metara Blaža Igumanovića umirio strasti. Lopta je završila između prečke i stative, tamo gdje samo majstori mogu da smjeste loptu.

Desetak minuta nakon toga isplatila se upornost Jovanovića koji je vršio pritisak na goste, iskoristio grešku Vojvodića, imao praznu desnu stranu, a na kraju uposlio Đorđa Krkeljića na petercu, koji je postigao svoj prvi ovosezonski gol.

Minut prije kraja Nikola Sekulić je u svom stilu prošao po desnoj strani uposlio perfektno rezervistu Mustafu Merdovića kome je ostalo samo da zatrese mrežu za častan poraz gostiju.

Rudar - Mornar 3:2 (1:1)

Pljevlja - Stadion pod Goluninjom. Gledalaca: 1.000. Sudija: Aleksanar Marković (Cetinje). Pomoćnici Dragiša Drljević (Berane) i Željko Pavićević (Podgorica). Strijelci: Igumanović u 32. i 72. i Krkeljić u 82. minutu za Rudar, Gačević u 42. i Metović u 89. za Mornar. Žuti kartoni: Alić, Jovanović, Igumanović (Rudar), Rajković, Stanišić i Ćulafić (Mornar).

Rudar: Lakićević 7, Jovanović 7 (Šljivančanin), Igumanović 8, Krkeljić 7,5 (Jeknić), Ivanović 7,5, Tomašević 7, Brnović 7, Vlahović 7, Nestorović 7, Popović 7, Alić 7 (Rustemović 7).

Mornar: Radanović 7, Rajković 6,5, Stanišić 6,5, Vojvodić 7, Radovanović 6, Merdović 6, (Metović 6,5), Obradović 7, Sekulić 7, Gačević 7, Jovančev 6,5, Ćulafić 6,5

Bonus video: