Derbi koji se čekao četiri i po godine

Posljednje međusobne duele Sutjeska i Čelik igrali su u baražu, prije četiri i po godine. Sada se bore za vrh tabele.
1 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.10.2012. 08:52h

Ako je suditi po trenutnom položaju na tabeli, ambicijama jednih i drugih, gradski derbi između Sutjeske i Čelika donijeće dosta neizvijesnosti i taktičkog nadmudrivanja u grotlu Bistrice.

Iz oba tabora obećavaju borbu do poslednjeh daha, svjesni da ekipa koja tijumfuje ima izgledne šanse da se na kraju polusezone diči jesenjom krunom.

U svakom slučaju Sutjeska ima meč loptu - novom trojkom izabranici Dragana Radojičića na najbolji mogući način zaokružili bi prvi krug šampionata i po prvi put ove sezone stekli osam bodova viška u odnosu na „metalurge“.

Ipak, u “plavo-bijelom” taboru su svjesni da ih očekuje težak zadatak, protiv motivisanog i kvalitetnog protivnika.

"Nismo iznenađeni dobrim igrama i rezultatima fudbalera Čelika. U svojim redovima imaju iskusne i kvalitetne fudbalere. U svakom slučaju smatram da je pozitivna stvar što se dva nikšićka prvoligaša bore za vrh tabele. Sigurno da će “metalurzi” dati sve od sebe kako bi nas zaustavili. Međutim, mi se spremamo da i ovu utakmicu dobijemo. Neće biti lako, toga smo svjesni, ali i dovoljno odgovorni da ispunimo zadatak. Nema potrebe da bilo šta mijenjamo, igraćemo napadački kao i do sada. Vjerujem da će sve linije u timu funkcionisat kako treba. U proteklih deset kola krasila nas je borbenost i istrajnost. Jednostavno, tačno smo znali šta hoćemo. Isti pristup moramo imati i danas. Ovo je sudar mladosti i iskustva. Vjerujem da će se na kraju radovati mladost. Obožavam da igram pred punim trebinama, tako da jedva čekam da meč počne", kazao je Baćo Nikolić, ofanzivac Sutjeske.

“Metalurzi“ su, s druge strane, spremni da pomrse račune lideru.

Na krilima uspješnih rezultata u posljednja četiri kola (osvojili 10 bodova), novim uspjehom izabranici Slavoljuba Bubanje prišli bi na minus dva, a ako se uzme u obzir činjenica da "crveni“ do kraja polusezone imaju neuporedivo lakši raspored (Grbalj, Lovćen, Petrovac, Zeta i Mogren) nije isključena mogućnost da u finišu prvenstvene trke dođe do smjene na vrhu.

Ipak, mlađi nikšićki prvoligaš ulogu favorita prepušta starijem „bratu“, ali popusta na terenu neće i ne smije biti.

"Mislim da je Sutjeska u blagoj prednosti. Trenutno su prvi na tabeli, a druga stvar je da smo mi, ipak, formalni domaćini. Nismo željeli da igramo na svom terenu, jer bi time uskratili mnogobrojne ljubitelje fudbala da ne prisustvuju meču.Očekujem da će derbi kola opravdati očekivanja. Nezahvalno je davati bilo kakve prognoze. Po prirodi ja sam optimista, želim isto da prenesem na svoje igrače. Jednostavno, moraju da vjeruju u sebe i u svoje mogućnosti. Želim hladne glave da istrče na teren, da daju svoj maksimum, a za kakav će rezultat biti to dovoljno ostaje da se vidi. Sigurno da je utakmica bitna, ali nije najvažnija. Oba tima do kraja polusezone imaće uspona i padova. Istina, ekipa koja danas trijumfuje, može se to slobodno reći, biće na korak do cilja. Stadion će biti pun, a atmosfera samo kako se poželjeti može. Nadam se da ćemo potvrditi kvalitet i svojim simpatizerima podariti novu radost. Poseban motiv nam ne treba. Moramo igrati borbeno i disciplinovano do poslednjeg minuta, jer naš rival igra u istom ritmu od početka pa do kraja", rekao je Bubanja.

Posljednje međusobne duele Sutjeska i Čelik igrali su u baražu, prije četiri i po godine. Sada se bore za vrh tabele.

Čelik - Sutjeska

Nikšić – Stadion kraj Bistrice.Kapacitet: 5. 400.Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Milutin Đukić (Cetinje).

Čelik (4-4-2): Banović – Dubljević, Radović, Vuković, Bulatović - Kolev, Bulajić, Zorić, Kasapi (Mirković), Račić, Ivanović.

Sutjeska (4-4-2): Janjušević - Bečalić, Zogović, Krivokapić, Perošević - J.Nikolić, Jovović, B.Nikolić, Pejović - Isidorović, Šušnjar.

Bonus video: