Rio Ferdinand odbio da podrži akciju protiv rasizma

Štoper Mančester Junajteda je odbio da podrži akciju iz protesta što je kapiten Čelzija Džon Teri za vrijeđanje njegovog brata Antona na rasnoj osnovi dobio samo 4 meča suspenzije od FA
1 komentar(a)
Ferdinand, Foto: Reuters
Ferdinand, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.10.2012. 19:00h

Rio Ferdinand je uoči današnjeg meča Premijer lige sa Stoukom (4:2) odbio je da izađe na teren u majici koja podržava akciju borbe protiv rasizma.

Štoper Mančester Junajteda je odbio da podrži akciju iz protesta što je kapiten Čelzija Džon Teri za vrijeđanje njegovog brata Antona na rasnoj osnovi dobio samo četiri meča suspenzije od FA Engleske, dok je pred civilnim sudom oslobođen odgovornosti.

"Razočaran sam jer sam na konferenciji za medije uoči meča obećao da će svi moji igrači nositi majice. Ferdinand me je osramotio i odgovaraće zbog toga, budite sigurni", rekao je trener Junajteda Aleks Ferguson.

Ferdinand je prije nekoliko dana poslije incidenata u Kruševcu na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske i optužbi za rasizam pozvao britanskog premijera Dejvida Kamerona da "prvo očisti svoje dvorište, a tek potom drži lekcije drugima".

Bonus video: