Željko Petrović sačuvao vrh sa Anžijem

U odsustvu povrijeđenog Gusa Hidinka, Željko Petrović vodio Anži do pobjede u derbiju protiv Spartaka (2:1), izborene u sudijskoj nadoknadi
66 pregleda 2 komentar(a)
Petrović, Foto: Beta/AP
Petrović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.10.2012. 17:12h

Totalna ofanziva isplatila se lideru Anžiju u derbiju sa Spartakom na otvaranju 12. kola ruske Premijer lige, pa je Željko Petrović sačuvao vrh u odsustvu prvog trenera, Holanđanina Gusa Hidinka, koji je prije dva dana na treningu povrijedio koljeno.

Anži je u zaustavnom vremenu drugog poluvremena, autogolom Huana Insauraldea kompletirao preokret (2:1), pošto je domaći tim gubio na poluvremenu golom Dinijara Biljaletdinova.

Ipak, crnogorski stručnjak, Petrović, je pogodio sa pravovremenim izmjenom, pošto je Lasini Traoreu, bilo dovoljno osam minuta na terenu da poravna u 64. minutu. Do kraja se igralo pred golom Spartaka, pa je domaćin zaslužio sreću da Inauralde nesmotreno zahvati loptu nakon centaršuta Karsele Gonzalesa.

- Dva potpuno različita poluvremena, a za to je zaslužan sudija Eduard Malij. Učinio je sve da danas ne pobijedimo. I ne samo oko nepravednog isključenja Kirila Kombarova, već je svirao nepostojeći faul kod drugog gola Anžija - nezadovoljan je bio trener Spartaka, Španac Unai Emeri.

A tokom prvog poluvremena jak vjetar je pomagao Spartaku, baš kao i povreda najboljeg veziste Anžija, Lasane Dijare. Ipak, uprkos golu Biljaletdinova Anži je diktirao ritam i u prvom dijelu. Iaključenje Kombarova na samom startu nastavka drugačije je vidio Petrović.

- Malij je top sudija, najbolji u Rusiji! Emeri nije bio na mjestu prilikom isključenja Komabrova, koje je potpuno opravdano. I kako je onda mogao da osuđuje sudiju. Suđenje je bilo potpuno ravnomjerno i faul na koji se buni je takođe opravdano sviran - kazao je Petrović.

A pravovremene i prave izmjene donijele su Petroviću veliku pobjedu. Uz to, njegovi igrači nijesu odustajali od presinga cijelim tokom susreta. Hidink zbog povrede koljena u četvrtak nije mogao prisustvovati utakmici.

- Ako ćemo pravo, meni se od svega najviše sviđaju pobjede zaslužene u posljednjim minutima. To kod mene izaziva osjećaj neuporedivog uzbuđenja. I nije bilo nikakvog pritiska od strane Hidinka, on nama potpuno vjeruje. Smatram da se nakon ove utakmice veliki šef ponosi sa nama. Ova pobjeda je i bila poklon njemu, jer su zasluge Hidinka ogromne za rezultate koje postižemo. Nadam se da će već na narednoj utakmici sjedjeti na klupi - zaključio je Petrović.

Aktuelni šampion, Zenit je kao domaćin savladao Kuban, pogotkom Aleksandra Keržakova iz penala u posljednjim trenucima prvog dijela.

Gol Drinčića u pobjedi Krasnodara

Nikola Drinčić se na pravi način vratio klupskim obavezama nakon velike pobjede u Kijevu - vezista crnogorske reprezentacije postigao je gol za Krasnodar u pobjedi protiv Alanije (2:0).

Driničić je pogodio rezantnim udarcem iz trka u 89. minutu,, pa se tim Slavoljuba Muslina novom pobjedom zacementirao u sredini tabele.

Bonus video: