Rudar želi seriju

"Treba nam maksimalna ozbiljnost, disciplina i igra kakvu smo pružali u nekoliko prethodnih susreta kako bi opravdali ulogu favorita, pobijedili i zadržali se pri vrhu tabele", kaže Nikola Rakojević
2 komentar(a)
IGUMANOVIĆ (u sredini), Foto: Savo Prelević
IGUMANOVIĆ (u sredini), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.10.2012. 09:35h

Nakon što su bez greške odradili posao protiv Budućnosti i Zete i nastavili sjajnu rezultatsku seriju na gostovanjima (šest utakmica – pet pobjeda, remi, bez poraza), pred Pljevljacima su dva uzastopna meča pod Golubinjom gdje učinak ove jeseni ni izdaleka nije tako dobar i dostiže svega 50 odsto (po dva trijumfa i poraza).

Međutim, „rudari“ su u vidljivo boljoj formi nego kada su gubili od Sutjeske i Čelika, pa su samim tim, i šanse za novi kiks, ovoga protiv Mornara, poprilično umanjene.

"Negativni niz Mornara nije nikakva garancija da ćemo mi danas osvojiti tri boda. Treba nam maksimalna ozbiljnost, disciplina i igra kakvu smo pružali u nekoliko prethodnih susreta kako bi opravdali ulogu favorita, pobijedili i zadržali se pri vrhu tabele. Uostalom, drugačije se i ne može do uspjeha. Liga je takva da i najmanje opuštanje ili potcjenjivanje rivala, odmah bude kažnjeno. Mislim da Barani, po kvalitetu, ne zaslužuju „fenjer“. Znam dosta njihovih fudbalera, Radanović i Sekulić su dugo igrali u Rudaru, tu je i iskusni Jelenić, pa Marković, Ćulafić...", kaže trener Rudara Nikola Rakojević, koji ne može da računa na povrijeđenog Damjanovića i suspendovanog Kaluđerovića.

Nastavlja se serija teških mečeva Mornara. Barane je loša serija od osam uzastopnih poraza prikovala za začelje tabele.

I pitanje koje se postavlja nameće se samo po sebi. Mogu li izabranici Saše Petrovića konačno doći do daha, i može li gostovanje u Pljevljima pružiti odgovor na to pitanje?

"Treba nam vremena da uđemo u pravi ritam. Znamo to vrlo dobro. Svaki naredni meč donosi novo iskušenje, ali i nadu. Koliko je realno očekivati dobar rezultat na jednom od najtežih gostovanja u eliti, veliko je pitanje. Moramo na pravi način početi uzakmicu i ne dozvoliti domaćinu da u ranoj fazi postigne gol. A onda je sve moguće", kategoričan je Petrović.

Rudar - Mornar

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dragiša Drljević (Berane), Željko Pavićević (Podgorica). Početak u 14.30 časova.

Rudar (4-4-2): Lakićević – Popović, Nestorović, Tomašević, Alić – Brnović, Vlahović, Igumanović, Ivanović – Jovanović, Nerić.

Mornar (4-5-1): Radanović - Gačević, Bubanja, Jelenić, Obradović - Merdović, Sekulić, Metović, Kacić, Ćulafić - Marković.

Bonus video: