Petrovac protiv Lovćena prekida lošu seriju

Svi u taboru petrovačkog prvoligaša su sada jednoglasni u ocjeni da je došlo vrijeme i da se ta loša serija prekine. Rival je Lovćen, tim prepun poleta i opasan iz kontranapada
0 komentar(a)
Zeta-Petrovac, Foto: Boris Pejović
Zeta-Petrovac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.10.2012. 10:12h

Za razliku od nekih prethodnih sezona kada su Petrovčani bili neumoljivi na domaćem terenu, ove je situacija znatno drugačija. Domaći fudbaleri još nisu osjetili slast trijumfa pred sopstvenim navijačima.

Svi u taboru petrovačkog prvoligaša su sada jednoglasni u ocjeni da je došlo vrijeme i da se ta loša serija prekine. Rival je Lovćen, tim prepun poleta i opasan iz kontranapada.

"Zato nećemo srljati. Moramo biti angažovani i strpljivi od samog starta. Znamo da posjedujemo kvalitet, a većinu duela u narednom periodu odigraćemo na svom terenu. Zato baš sada moramo prekinuti lošu seriju. Mislim da je došlo vrijeme da obradujemo naše navijače. Sigurno neće biti lako. Lovćen ima sjajne igrače u završnici napada i jak vezni red. Ipak, sada jednostavno moramo biti pravi", rekao je kapiten Petrovca Siniša Graovac.

Današnja utakmica za ekipu sa Obilića poljane biće praktično prekretnica u svakom pogledu. Prije svega u rezultatskom, jer su Lovćenu bodovi neophodni ukoliko želi da veliki jubilej naredne godine, 100 godina od osnivanja, dočeka u prvoj ligi.

S druge strane, vjerovatno će od duela sa Petrovcem zavisiti i da li će Cetinjani na zimski raspust otići sa istim trenerom ili ne. Za sada uprava Lovćena ima povjerenje u trenera Slobodana Halilovića. On je nakon poraza od ekipe Mladosti u prošlom kolu ponudio ostavku, ali Uprava to nije prihvatila.

"Mogu slobodno da kažem da je današnja utakmica protiv Petrovca za nas najvažnija u dosadašnjem toku prvenstva. Igramo sa ekipom koja se takođe ne nalazi u dobroj seriji. Na četiri meča kod kuće nijesu slavili, a postigli su samo jedan pogodak. Pokušaćemo konačno da odigramo dobro čitavih 90 minuta i da zabilježimo dobar rezultat. Za nas je svaki bod od izuzetne važnosti, jer ulazimo u seriju teških mečeva", analizirao je kratko predstojeću utakmicu igrač Lovćena Marko Draganić.

Petrovac - Lovćen

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Dejan Šaković (Podgorica). Početak u 14.30 časova.

Petrovac (4-4-2): Popović - Radulović, Graovac, Mrvaljević, Mihailović - Golubović, Šofranac, Jovanović, Pepić - Vujačić, Jablan.

Lovćen (4-2-3-1): Vujović, Mirković, Vušurović, Martinović, Draganić, Novović, Hočko, Bogdanović, Radović, Đurišić, Perutović.

Bonus video: