Delegat UEFA nije pomenuo da je bilo rasizma u Kruševcu

Da je na stadionu "Mladost" u Kruševcu bilo vrijeđanja protivničkih igrača na rasnoj osnovi, nije pomenuo ni glavni sudija te utakmice, čiji je izvještaj u sjedište UEFA stigao dan ranije
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2012. 09:19h

Delegat Evropske fudbalske unije (UEFA na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske nije u zvaničnom izvještaju pomenuo da je tokom i poslije susreta bilo rasističkih ispada najvijača, objavile su Večernje novosti.

Da je na stadionu "Mladost" u Kruševcu bilo vrijeđanja protivničkih igrača na rasnoj osnovi, nije pomenuo ni glavni sudija te utakmice, čiji je izvještaj u sjedište UEFA stigao dan ranije.

Prijavu da su engleski fudbaleri vrijeđani na rasnoj osnovi za sada je podnijela samo Fudbalska asocijacija Engleske, koja za to treba da dostavi dokaze.

Večernje novosti prenose da su i glavni sudija i delegat utakmice u svojim izvještajima podrobno opisali samo fizički obračun igrača i članova stručnog štaba dva tima.

UEFA je zvanično pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalske asocijacije Engleske zbog nesportskog ponašanja igrača, a postupak protiv FSS vodi se i zbog tvrdnji Engleza da su njihovi fudbaleri vrijeđani na rasnoj osnovi.

Šta je istina, utrdiće Kontrolna i disciplinska komisija UEFA na sastanku koji je zakazan za 22. novembar.

Članovi te komisije su predsjednik Tomas Partl (Austrija), Žak Anten (Švajcarska), Šandor Berci (Mađarska), Džim Stjerne Hansen (Danska), Hans Lorenc (Njemačka), Georg Popesku (Rumunija), Rudolf Repka (Češka), Džejms Šo (Severna Irska) i Žoel Volf (Luksemburg).

Galerija

Bonus video: