Radunović i Pajović nisu dosudili penale

Sudijska komisija FSCG konstatovala je da je sudija utakmice Zeta - Rudar (1:3) Željko Radunović sudio dobro, ali je napravio grešku u drugom minutu kada nije dosudio kazneni udarac za goste.
1 komentar(a)
Zeta-Rudar, Foto: Zoran Đurić
Zeta-Rudar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.10.2012. 17:29h

Sudijska komisija FSCG konstatovala je da je sudija utakmice Zeta - Rudar (1:3) Željko Radunović sudio dobro, ali je napravio grešku u drugom minutu kada nije dosudio kazneni udarac za goste. Nakon dosuđenog slobodnog udarca za gostujuću ekipu u blizini kaznenog prostora domaćina, jedan igrač gostiju je uputio loptu ka golu a igrač domaćih je zaustavio rukom koja nije bila u prirodnom položaju.

Sudija je trebao da dosudi kazneni udarac i opomene igrača domaćih pa je shodno upustvu o kontroli njegovo suđenje ocijenjeno kao suđenje sa jednom jasnom greškom.

Na meču između Lovćena i Mladosti (gosti slavili sa 3:2) komisija je suđenje Radoja Pajovića ocijenila ocjenom ispod očekivanja. Sudija Pajović je, kako se navodi, imao propusta u "postavljanju, kontroli utakmice i menadžmentu izvođenja slobodnih udaraca". Osim navedenih propusta sudija je propustio da dosudi kazneni udarac za gostujuću ekipu u 64. minutu, kada je jedan igrač domaćeg tima, u sopstvenom kaznenom prostoru, na nedozvoljen način u “živom zidu” zaustavio loptu rukom.

Pajović je trebao da dosudi kazneni udarac za goste (lopta je bila upućena ka golu), te opomene igrača koji je rukom zaustavio loptu.

Na ostalim prvoligaškim utakmicama suđenje je ocijenjeno kao dobro.

Bonus video: