Ukrajinski mediji: Uzbuna, potop, fijasko...

Publika je gromoglasno, uzvicima sa tribina, “Sramota”- ispratila svoju selekciju, dok su izvještači i komentatori dali zaključak identičan Devićevom - zaslužena pobjeda bolje reprezentacije.
59 pregleda 10 komentar(a)
Jovanović, Foto: Beta/AP
Jovanović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.10.2012. 07:11h

Iako je pobjeda Crne Gore u Kijevu odjeknula kao prvorazredna senzacija, ipak je ostala u sjenci uspjeha Švedske, koja je u finišu stigla četiri gola razlike “pancera”. Tome je doprinijela, doduše, i igra “skrivalice” ukrajinskih igrača, kojima, razumljivo, nije bilo do priče. A zašto!? Pa, v.d. glavnog trenera Ukrajine Andrej Bal je od zacrtanih šest oktobarskih bodova nakon septembarskog remija na “Vembliju” (1:1), osvojio tek bod. Zato su ukrajinski mediji prenijeli samo obraćanje napadača Marka Devića za zvanični sajt Uefe, koje su nazvali neočekivanim!

"Moramo čestitati Crnoj Gori na zasluženoj pobjedi. Ako nam je protiv Moldavije nedostajalo sportske sreće, to nije slučaj u utakmici sa Crnom Gorom, jer su bili neuporedivo bolja ekipa. Smatram da možemo otvoreno reći da smo igrali loše, i ni šansu iz igre nijesmo stvorili. Izgubili smo puno sa tek bodom u dva posljednja meča i sada smo u jako složenoj situaciji. Želimo na Mundijal, ali nakon poraza će to biti jako teško izboriti. I Moldavija, a pogotovo Crna Gora su nam pokazali da nijesmo jaki koliko smo mislili. Kada smo igrali kao autsajderi na “Vembliju” je bilo jedno i bili smo blizu pobjedi, ali u posljednje dvije utakmice u ulozi favorita se nijesmo snašli. Treba izvući pouke i analizirati zašto je to tako", kazao je naturalizovani napadač Ukrajine, Srbin Dević.

Moramo čestitati Crnoj Gori na zasluženoj pobjedi. Ako nam je protiv Moldavije nedostajalo sportske sreće, to nije slučaj u utakmici sa Crnom Gorom, jer su bili neuporedivo bolja ekipa

“Samo je golman Pjatov bio svijetla tačka”, navodi list “Novosti 2000”, čiji novinar izražava čuđenje zašto su Ukrajinci potcijenili Moldaviju i Crnu Goru.

“Imali smo veći posjed, pa šta? Kakve ima veze posjed lopte kada su Crnogorci na kraju imali više udaraca u gol od nas”.

Ovo je, inače, najgori start Ukrajije u kvalifikacijama za veliko takmičenje ikada. Prethodni najgori start bio je u kvalifikacijama za EP u Engleskoj 1996, kada su iz prva tri meča uzeli četiri boda.

Ukrajinski mediji nijesu propustili priliku da na kraju svakog izvještaja sa čuđenjem napomenu da Crna Gora ima manje od 650.000 stanovnika, a da njihove ljubimce može da nadigra i bez prve zvijezde Mirka Vučinića.

Bonus video: