Rouz: U Kruševcu su me gađali kamenjem

"Čuli su se majmunski krici svaki put kada bih prišao aut-liniji, a u drugom poluvremenu su me dva kamena pogodila u glavu kada sam htio da izvedem aut", dodao je Englez...
0 komentar(a)
Dani Rouz, Foto: BETA/AP
Dani Rouz, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 17.10.2012. 10:53h

Fudbaler mlade reprezentacije Engleske Dani Rouz rekao je da su ga srpski navijači u Kruševcu vrijeđali na rasnoj osnovi prije nego što je utakmica počela, kao i da je sa dva kamena pogođen u glavu.

"Sve je počelo tokom zagrijevanja. Rekao sam pomoćnom treneru Stivu Vrigliju šta se događa, a on mi je kazao da pokušam da prevaziđem to i da će se time baviti posle meča", rekao je Rouz.

"Čuli su se majmunski krici svaki put kada bih prišao aut-liniji, a u drugom poluvremenu su me dva kamena pogodila u glavu kada sam htio da izvedem aut", dodao je fudbaler Albiona.

Engleska je pobijedila Srbiju sa 1:0 i tako potvrdila plasman na Evropsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu, pošto je i u prvom meču kao domaćin slavila istim rezultatom.

Po završetku utakmice u Kruševcu došlo je do velike gužve na terenu i guranja igrača i članova dva stručna štaba.

Fudbalska asocijacija Engleske saopštila je da je uložila žalbu UEFA zbog vrijeđanja na rasnoj osnovi.

Rouz je dobio crveni karton zbog provokacija i šutiranja lopte u publiku.

"Kada smo postigli gol normalno je da sam izrazio emocije. Posle toga su me okružili srpski igrači, počeli su da me guraju i onda je nastala tuča", kazao je fudbaler Sanderlenda.

Bonus video: