Za sjutra odložen meč u Varšavi, Moldavija slavila u San Marinu

Utakmica između Poljske i Engleske je morala biti odložena za sjutra u 17 sati, jer je lopta plivala po terenu.
3 komentar(a)
Roj Hodžson, Foto: Beta AP
Roj Hodžson, Foto: Beta AP
Ažurirano: 16.10.2012. 21:58h

Iako je italijanski sudija Đanluka Roki dva puta izlazio i provjeravao teren, utakmica između Poljske i Engleske je morala biti odložena za sjutra u 17 sati, jer je lopta plivala po terenu.

Oluja koja je zahvatila Varšavu je nanijela ogromnu količinu vode, koju teren jednostavno nije mogao da upije.

"To je bila jedina moguća odluka i sada treba oprezno raditi na terenu kako ne bi bio uništen", kazao je selektor Gordog Albiona Roj Hodžson.

Prema pravilima Fife odloženi meč treba odigrati u roku od 24 sati, a u slučaju nemogućnosti oba Saveza treba da usaglase termin.

"Moramo igrati danas popodne, jer je međunarodni kalendar mojim igračima tako isprpletan da je gotovo nemoguće naći drugi termin", zaključio je Hodžson.

A s obzirom na to da stadion u Varšavi, kapaciteta 55.000 gledalaca ima pokretni krov, Roki će tražiti odgovor domaćeg saveza zašto nije praćena vremenska prognoza.

Za razliku od duela u Varšavi, Moldavija je u našoj grupi upisala oprvu pobjedu u San Marinu (2:0). Nakon remija sa Ukrajinom priju četiri dana, Moldavija je došla do pobjede u drugom poluvremenu. Sergej Dadu je pogodio iz penala u 72. minutu, a šest minuta kasnije Aleksandar Epureanu je postavio konačan rezultat.

Bonus video: