Brnović: Nadam se da ćete mi sada više vjerovati

"Nadam se da je nakon ovog trijumga napokon došlo vrijeme da radimo u miru", rekao je Brnović
44 komentar(a)
Brnović i Džudović, Foto: Savo Prelević
Brnović i Džudović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.10.2012. 21:23h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Kijev - Prva velika pobjeda Branka Brnovića na klupi reprezentacije ujedno je i najveća u petogodišnoj istoriji crnogorskog tima.

Trijumf sa kojim može da se uporedi samo Sofija 2010. godine, Brnović je na pres konferenciji doživio i kao sopstveno olakšanje...

"Kao prvo, srećan sam što zbog momaka. Kao drugo, srećan sam zbog sebe, jer znam da bi se u slučaju negativnog rezultata opet postavljalo pitanje zašto sam ja tu. Kolko sam srećan, jedva sam čekao da kažem ovo. Mislim da momke treba momke ostaviti na miru, naša svaka utakmice je na nož, imamo pritisak i kada igramo kod kuće prijateljske utakmice. Uvijek se spominju neke serije, da nismo pobjedili više od dvije godine i tako dalje, a pri tom niko ne spominje podatak da u 2012. nemamo poraz. Nadam se da je nakon ovog trijumga napokon došlo vrijeme da radimo u miru", rekao je Brnović u jednom dahu.

Potom se okrenuo na utakmicu, ali i na stanje u cijeloj grupi.

"Vjerovao sam u ove fudbalere od od prvog dana od kada sam sa njima, vjerovaću i uvijek. Ovom pobjedom smo napravili veliki korak, bićemo prvi u grupi makar do marta".

Upitan koliko je Crna Gora sada bliža Brazilu, Brnović je odgovorio:

"Ne znam koliko smo bliži. Ako ćete mi vjerovati, a nadam se da ovoga puta hoćete, ali ja sam prije početka kvalifikacija planirao da u prve četiri utakmice osvojimo 12 bodova".

Veliku pobjedu u Ukrajini Crna Gora je ostvarila sa Mirkom Vučinićem na klupi, igrao je samo desetak minuta, Simon Vukčević je takođe ušao tek u drugom poluvremenu.

"I prije meča sam rekao da kvalitet ovog tima nisu samo individualci, imamo i sjajan kolektiv. Od Božovića, Baše, Drinčića...Imamo sjajnu grupu od 25 momaka, sjajnih ljudi i odličnih fudbalera, i mislim da možemo da napravimo ozbiljan rezultat".

O taktici koja je donijela trijumf, Brnović je prokomentarisao:

"U prvom poluvremenu smo htejli da se vratimo na našu polovinu, da zaustavimo njihove najbolje fudbalere igrače, u čemu smo uspjeli. Plan je bio da u nastavku pokušamo da uradimo nešto više u napadu, što smo takođe uspjeli".

Upitan šta je pomislio kada je Jovetić promašio penal, Brnović je bio kratak:

"Da ćemo dobiti 1:0!

Poljska ostaje veći konkurent Crnoj Gori za drugu poziciju od Ukrajine:

"Ja sam to govorio i ranije, opet se nadam se da ćete mi ubuduće malo više vjerovati. Ne bih da uvrijedim reprezentaciju Ukrajine, ali mislim da su Poljaci ozbiljniji tim i konkurent".

Bal: Nismo otpisani

Vršilac dužnosti selektora Ukrajine Andrij Bal bio je na pres konferenciji izložen rafalnom paljbom pitanja ukrajinskih novinara.

"Iz tri meča imamo samo dva boda, što je mnogo manje od onog što smo očekivali. Nastojaćemo da se u narednim mečevima iskupimo, a večerašnji duel prelomila je odlična igra odbrane Crne Gore, koja nas je osujetila da dođemo do završnice. Čestitam Crnoj Gori!

Na pitanje je li ovo kraj ukrajinskog puta ka Brazilu, Bal je odgovorio:

"Ne, ni slučajno. Imamo još sedam utakmica i pokušaćemo da ispravimo stvari", rekao je Bal.

Bonus video: