Jovetić: Pritisak je i na njima i na nama

„Igramo mnogo bitnu utakmicu, ali za nas je svaka najbitnija. Naravno, važnije je kada se sastanemo sa direktnim rivalom za visok plasman”, kaže Jovetić
2 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2012. 14:13h

Od specijalnog izvještača „Vijesti“

Kijev - Na ogromnom Olimpijskom stadionu, koji je uoči Evropskog prvenstva za samo 10 mjeseci renoviran, fudbaleri Crne Gore sjutra igraju meč koji bi mogao da odredi njihovu sudbinu u daljem toku kvalifikacija - da ih stavi u poziciju potajnih favorita za 2. mjesto ili im dodijeli ulogu autsajdera.

Crnogorski reprezentativci sletjeli su oko podne u Kijev, na aerodrom „Borispolj”, svjesni kakav ih ulog čeka sjutra veče u 21 po lokalnom, to jest 20 po crnogorskom vremenu.

„Pritisak je i na njima i na nama, ali oni moraju da se iskupe za remi u Moldaviji, tražiće pobjedu od prvog minuta. Moraće da nas napadnu od starta i to je detalj koji bismo trebali da iskoristimo”, pričao je juče Stevan Jovetić, jedan od najjačih crnogorskih aduta.

Grupa H počela je remijima. Seriju je otvorila Crna Gora protiv Poljske u Podgorici, nastavili Englezi i Ukrajinci na „Vembliju“, a prihvatili čak i Moldavci. Jovetić i društvo večeras će pokušati da nastave taj trend i odlučujuće utakmice ostave za narednu godinu.

„Igramo mnogo bitnu utakmicu, ali za nas je svaka najbitnija. Čak i kada igramo protiv San Marina. Naravno, važnije je kada se sastanemo sa direktnim rivalom za visok plasman, kao što je slučaj ovoga puta. Ukrajina je jaka reprezentacija, i individualno i kolektivno, ali smo sigurni da imamo šansu”, kaže Jovetić.

Ukrajinci će napadati, a Crna Gora će imati prostora iz kontranapada, preko Vučinića i Jovetića, ali pod uslovom da se odbrani.

„Normalno je da se od Mirka i mene očekuje najviše u napadu. Imaćemo prostora, vjerujem da ćemo ga iskoristiti”, kaže Jovetić, koji se pet dana oporavljao od lakše povrede koljena.

„Dobio sam neugodan udarac na posljednjem meču protiv Bolonje, ali prošlo je i spreman sam za utakmicu”.

Nije bilo „temperaturnog šoka” po dolasku u Kijev, jer je crnogorsku ekspediciju dočekala temperatura od oko 12 stepeni. Zna u glavnom gradu Ukrajine u oktobru da bude puno manje.

Delibašić: Važno je da ne izgubimo

Crna Gora igra sjutra veče jednu od najtežih utakmica u grupi, najtežu nakon Engleske, utisak je Andrije Delibašića.

„Gledali smo kasete i dobro smo snimili Ukrajinu, koja je izuzetno jaka reprezentacija. Ipak, imamo šansu - ako čvrsto uđemo u meč i ako budemo odigrali kao u prvom poluvrmenu protiv Poljske. Tada je sve moguće”.

Ipak, cilj glavni cilj Crne Gore je da ne izgubi, ističe napadač Rajo Valjekana.

„Važno je da ostavimo dobar utisak, a sa tim će doći i rezultat. Ipak igramo u gostima protiv jednog od najvećih rivala i ne mora sada ništa da se odluči. Mislim da će se tek za dvije ili tri utakmice iskristalisati situacija u grupi, vidjeće se ko je bliži a ko dalji od prolaza”, kaže Delibašić, navodeći i da je važno da Crna Gora bude strpljiva.

„Oni će krenuti da u prvih 15 minuta daju gol i olakšaju sebi posao. Važno je da budemo oprezni i strpljivi, da ne primimo gol iz neke gluposti. Nakon toga će biti sve lakše”.

Galerija

Bonus video: