RASIPNICI

Gazeta: Vlasnici Juventusa, Milana i Intera potrošili dvije milijarde eura

„Ove brojke su van svake pameti. U klubovima ne postoji ravnoteža između potrošnje i zarade”, stoji u studiji koju je objavila „Gazeta delo sport”
59 pregleda 1 komentar(a)
Juventus-Inter, Foto: Reuters
Juventus-Inter, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.10.2012. 14:26h

Vlasnici italijanskih velikana Juventusa, Milana i Intera posljednjih godina su u svoje klubove ukupno uložili dvije milijarde eura! To piše u studiji sportskog dnevnika „Gazeta delo sport”.

Najveći raspinik je vlasnik Intera Masimo Morati, koji je od 1995. godine, kada je preuzeo „nerazure” na svoju „najdražu igračku” potrošio čak 1,16 milijardi eura.

Silvio Berluskoni je kupio Milan 1986. godine, a od tada je u „rosonere” uložio 593 miliona eura, dok je porodica Anjeli, koja drži u vlasništvu Juventus, u posljednjih 12 godina na Staru damu potrošila 225 miliona.

Kada se ovim brojkama pridoda i novac koji su potrošili vlasnici Sampdorije, Fiorentine, Palerma, Udinezea, Napolija i Lacija, dolazi se do nevjerovatnog iznosa od 2,5 milijardi eura.

„Ove brojke su van svake pameti. U klubovima ne postoji ravnoteža između potrošnje i zarade”, stoji u studiji koju je objavila „Gazeta”.

Preporučujemo za Vas