Morati: Gvardiola? Već imamo dobrog trenera

„Gvardiola? Što se mene tiče, već imamo dobrog trenera”, rekao je Masimo Morati za Rai Uno
0 komentar(a)
Morati, Foto: Reuters
Morati, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.10.2012. 11:52h

Predsjednik Intera Masimo Morati odbacio je medijska nagađanja koja su povezivala klub sa dovođenjem Pepa Gvardiole.

Italijanski mediji povezivali su bivšeg stratega Barselone sa preuzimanjem kako Milana, tako i Intera. Nakon potpredsjednika „rosonera” Adrijana Galijanija, interes za španskim trenerom demantirao je i prvi čovjek Intera.

„Gvardiola? Što se mene tiče, već imamo dobrog trenera”, rekao je Morati za Rai Uno.

Interov šef je objasnio nedavnu izjavu da ga aktuelni trener Andrea Stramaćoni pomalo podsjeća na Žozea Murinja, koji je 2010. „nerazurima” donio trostruku krunu.

„Uporedio sam ih s obzirom na predanost poslu, jer je to važna odlika svakog profesionalca. Ponekad nije lako biti usredsređen i predan s obzirom na popularnost i navijače. Ali to je kod njega nešto prirodno, nešto što ima u sebi. Još samo kad bi ostvario i iste rezultate...”.

Na kraju je Morati prokomentarisao i budućnost Havijera Zanetija i poručio da legendarni kapiten, koji dres Intera nosi od 1995. godine, ne može da ode kao Alesandro del Pjero iz Juventusa.

„Nisam u Juventusu, pa ne znam koji su razlozi bili za to. Zaneti je fantastičan momak, kao što vjerujem i da je Del Pjero bio. Havijer ovdje ima budućnost kakvu želi, i to kao direktor. Ako ikad odluči da prestane da igra”, zaključio je Morati.

Bonus video: