Birof: Balak je propustio šansu za oproštajnu utakmicu

DFB je ponudio Balaku da odigra dvije prijateljske utakmice kako bi broj nastupa za „elf” zaokružio na 100, ali je on to odbio, jer ga Joakim Lev nije vodio na Mundijal u Južnu Afriku
0 komentar(a)
Lev i Balak, Foto: Reuters
Lev i Balak, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.10.2012. 17:29h

Direktor njemačke fudbalske reprezentacije Oliver Birof odbacio je mogućnost da se organizuje oproštajna utakmica za Mihaela Balaka.

Nekadašnji vezista Kajzerslauterna, Bajer Leverkuzena, Bajerna i Čelzija je prije nekoliko dana odlučio da završi karijeru u kojoj je odigrao 98 utakmica za nacionalni tim i postigao čak 42 gola.

Tokom 2011. godine, Fudbalski savez Njemačke (DFB) ponudio da odigra dvije prijateljske utakmice kako bi broj nastupa za „elf” zaokružio na 100, ali je Balak to odbio, uvrijeđen što ga selektor Joakim Lev nije vodio na Mundijal u Južnu Afriku godinu ranije.

Iako u njemačkoj javnosti posljednjih dana traje kampanja za organizovanje oproštajne utakmice 36-godišnjaku iz Gerlica, Birof misli da je Balak propustio svoju šansu.

„Smatram da je vrijeme za Balakovu oproštajnu utakmicu isteklo. Imamo malo slobodnih datuma u kalendaru, tako da ne vidim šansu za organizovanje utakmice”, hladno je prokomentarisao Birof za „Ekspres”.

Bonus video: