Robinjo: Želimo da pomognemo Alegriju

"Volim da pričam samo o sadašnjosti, a moja sadašnjost je da sam srećan u Milanu", rekao Brazilac
0 komentar(a)
Robinjo, Foto: Reuters
Robinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.10.2012. 14:39h

Brazilac Robinjo, napadač Milana, dao je podršku treneru Masimilijanu Alegriju, koji se nalazi pod velikim pritiskom zbog slabog starta sezone.

Italijanski vicešampion je ostvario samo tri pobjede ove sezone, a pritisak na nekadašnjeg trener Kaljarija narastao je nakon neuspjeha u gradskom derbiju protiv Intera (1:0).

"Loše smo startovali i zbog toga je Alegri u nevolji, a i mi sa njim. Međutim, fuidbal je takav da se stvari mogu brzo promijeniti. Dvije do tri dobre partije mogu nas vratiti na pravi put. Žao mi je što Alegri prolazi kroz težak period, puno je glasina oko njega. On je moj vođa, želim da mu pomognem, a znam jedini lijek za to. Moram zajedno sa saigračima da radimo naporno za njega, za nas, za navijače. Često čujem da sam njegov miljenik, ali to nije tačno. Alegri je trener, ja sam igrač i sarađujemo na pravi način, a sve u interesu Milana“, rekao je Robinjo za "Gazeto delo Sport“.

On je demantovao da je tokom ljeta želio da napusti Milan i vrati se u domovinu.

"Zaista ne znam da li je postojala ponuda Santosa. To je moj prvi tim i imam sjajan odnos sa ljudima koji su tamo. Volim da pričam samo o sadašnjosti, a moja sadašnjost je da sam srećan u Milanu. U ovom klubu se osjećam važno, svi me poštuju i želim da ostanem još 10 godina“, zaključio je Robinjo.

Bonus video: