Pobjeda protiv Crne Gore vraća mir

"Alarm se upalio”, napisala je "Gazeta” dan nakon što je Ukrajina stvarala šanse, ali nije našla put do gola protivnika u Kišinjevu
5 komentar(a)
Anatolij Timoščuk, Foto: Zimbio.com
Anatolij Timoščuk, Foto: Zimbio.com
Ažurirano: 14.10.2012. 11:01h

Ukrajinska javnost je razočarana nakon iznenađujućeg remija u Moldaviji kojim je nacionalni tim pokvario računicu i došao u situaciju da duel sa Crnom Gorom u utorak gleda kao na presudan za dalji tok kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Alarm se upalio”, napisala je "Gazeta” dan nakon što je Ukrajina stvarala šanse, ali nije našla put do gola protivnika u Kišinjevu.

A koliko je sada okršaj sa „sokolima” na Olimpijskom stadionu u Kijevu bitan za domaćina, najbolje govori i izjava kapitena Anatolija Timoščuka koji ističe da je "matematika jasna” i da je nova greška praktično zabranjena.

"Morali smo da pobijedimo i Moldaviju, pa nismo. Nadam se da će protiv Crne Gore da bude drugačiji ishod, ne smijemo ni da pomislimo na nešto drugo, jer nam je pobjeda neophodna", rekao je vezista Bajerna.

Moldavija i Crna Gora nemaju nikakve sličnosti, kvalitet je na strani izabranika Branka Brnovića, upozorio je Timoščuk.

"Jedno je sigurno, naš naredni protivnik je mnogo jači od Moldavije i ne smijemo da ponovimo greške iz tog duela", dodao je Timoščuk i potom prenio kako je na igrače uticao remi u Moldaviji.

"Svi smo bili očajni u svlačionici, ovaj remi nas je uznemirio. Moramo da vratimo snagu do utorka, jer smo istrošeni. Željeli smo tri boda, samo nam je falio gol".

Defanzivac Jevgen Hačeridi neće igrati protiv Crne Gore zbog parnih kartona, a pod znakom pitanja je Jevgen Konopljanka koji je propustio meč u Moldaviji zbog povrede.

"Još uvijek je rano da bismo znali da li će biti spreman, ali smo optimisti. Konopljanka je počeo da trči, nadamo se da će zaigrati", rekao je selektor Andrej Bal, ali se i potrudio da smiri navijače.

"Na svakom koraku osjećamo njihovu podršku, tako je bilo i pred Moldaviju. Nadam se da će nam pomoći sada kada nije lako i da će ispuniti Olimpijski stadion u utorak", istakao je Bal.

Utisak je da je ukrajinska javnost pomalo izgubila vjeru u reprezentaciju.

"Protivnik kao što je Moldavija morao je da se pobijedi. Imali smo sve na svojoj strani - nekoliko dobrih šansi, posjed lopte i rivala koji samo misli kako da odbrani gol i koji ne spušta loptu na zemlju. Rezultat je izostao, igra se brzo zaboravlja", rekao je bivši reprezentativac Ukrajine Sergej Nagornjak i podvukao ono što svi znaju:

"Sada je najvažnije da se pobijedi Crna Gora, to je obaveza. A potom bi stručni štab imao vremena da ispravlja neke stvari", kaže Nagornjak, igrač koji ima 14 nastupa za nacionalni tim".

Bonus video: