Brnović sprema "tvrđi” vezni red

Podatak da je Crna Gora na pet od posljednjih šest takmičarskih utakmica primila po dva gola, nudi jasnu poruku da je defanziva od krucijalnog značaja
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2012. 10:42h

Branko Brnović će u Kijevu pojačati defanzivni dio srednjeg reda, makar po varijantama koje je ovih dana uvježbavao na treninzima.

Podatak da je Crna Gora na pet od posljednjih šest takmičarskih utakmica primila po dva gola (od Velsa, Engleske, Švajcarske, Češke i Poljske), ne računajući rutinsku pobjedu u San Marinu, nudi jasnu poruku da je defanziva od krucijalnog značaja pred jedno od najtežih gostovanja u kvalifikacijama za Mundijal.

Jer, teško je očekivati da bi “sokoli” i na Olimpijskom stadionu u Kijevu mogli do dobrog rezultata, remija ili pobjede, ako ponovo prime dva gola.

Zato Crna Gora u Ukrajini mora da traži povratak na kurs iz prvog dijela prošlog ciklusa kvalifikacija, kada je u tri utakmice zaredom za pobjedu bio dovoljan po jedan gol, a mreža se nije tresla čak ni na “Vembliju”.

Ispred golmana Božovića i četvorke koja je odoljela u Londonu (Savić desno, Jovanović lijevo, Džudović i Baša centralno), tako bi u Kijevu mogla da zaigraju sva tri fudbalera koja pokrivaju mjesta zadnjeg veznog: Drinčić, Peković i Zverotić.

Ako Brnović na treninzima nije želio da zavara neki trag, ili isprobavao samo jednu od mogućih varijanti, Zverotić bi imao ulogu da po desnoj strani duplira Stefana Savića i zatvara jednog od najopasnijih Ukrajinaca, Jevgena Konopljanku.

Istu ulogu na lijevoj strani, ali sa slobodnijim kretanjima ka naprijed, imao bi i Vladimir Volkov, koji bi pomagao Jovanoviću kada drugo opasno ukrajinsko krilo, Andrij Jarmolenko, prihvati loptu i krene u prodor.

Centralno u veznom redu djelovali bi Drinčić i Peković, dok bi Jovetić i Vučinić bili najistureniji.

U odnosu na postavu protiv Poljaka, na klupu bi mogao Simon Vukčević, koji je još od marta 2007. i premijernog meča sa Mađarima bio u crnogorskoj reprezentaciji “sigurniji” nego Mesi u Argentini.

Ipak, lakša povreda primicača i nedostatak takmičarskih mečeva u Blekburnu mogli bi od Simona da naprave jakog aduta sa klupe za Ukrajinu.

Vukčević bi imao svježine da odigra dobrih 30 ili 45 minuta.

Sa Drinčićem, Pekovićem i Zverotićem zajedno u timu, Crna Gora bi napadala Ukrajince isto kao i Poljake, u formaciji 4-4-2, ali bi defanziva mogla da bude drugačija.

Raspored na terenu transformisao bi se u 4-3-2-1, gdje bi samo Vučinić ostajao naprijed, Jovetić bi zatvarao desnu, Volkov lijevu stranu, a trio Peković-Zverotić-Drinčić formirao prvu gvozdenu zavjesu odbrane, ispred posljednje četvorke.

I još jedna karakteristika najavljenog tima: svi igrači su, manje-više, standardni u klubovima.

Galerija

Bonus video: