Asistencije Nikolića za potvrdu 1. mjesta

"Moram da zahvalim momcima tim prije što sam ja već danima odsutan, jer sam na seminaru za profi licencu i neću s njima biti još nekoliko dana", istakao je kormilar Nikšićana Dragan Radojičić
4 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.10.2012. 08:29h

Sutjeska je igrala u prvom, Petrovac u drugom poluvremenu ali je, na sreću Nikšićana, konačan rezultat meča postavljen u periodu igre koji je i po šansama i rezultatski pripao Sutjesci.

Bilo je to dovoljno za novi uspjeh čete Dragana Radojičića, koja je nakon novog megdana ostala sama na vrhu tabele!

Petrovac je pokazao i ozbiljnost i karakter i želju, koja je ostala nematerijalizovana, da osvoji ili makar neriješenim rezultatom „zatalasa“ Bistricu.

Tako je već u 20. sekundi upisana šansa Markovića, koji je iz povoljne pozicije, sa ivice šesnesterca, nakon proigravanja Jablana bio zamalo neprecizan.

U 5. minutu Baćo Nikolić je uputio rezantan centaršut sa desne strane, ali je Zogović iz povoljne pozicije gađao pravo u golmana gostiju.

Baćo Nikolić je asistirao i dva minuta kasnije, ovog puta Pejoviću, koji je loptu poslao iznad gola.

Pritisak domećih isplatio se već u 8. minutu - Baćo Nikolić je centrirao iz kornera sa desne strane, Zogović je glavom uposlio Pejovića koji je je ovog puta pogodio mrežu.

Dva minuta kasnije, za asistencije raspoloženi Nikolić oprobao se i kao šuter, ali je nakon proigravanja Jovovića gađao pored gola.

U 14. minutu šansa Šušnjara otišla je u nepovrat ali su zato gosti pogotkom u 24. minutu zaledili krv u žilama Nikšićana - iz slobodnog udarca sa oko 30 metara Jablan je pogodio mrežu Janjuševića, a na sreću domaćina Petrovčani nijesu iskoristili poklon Krivokapića u 29. minutu.

Finiš prvog poluvremena pripao je domaćinu - u 38. minutu ponovo su akciju kreirali Nikolić i Šušnjar, ali ovaj drugi u tom trenutku nije pronašao put do protivničke mreže.

Zato jeste u 45. minutu kada je iz kontre primorao Popovića na kapitulaciju.

"Kao što sam i pretpostavljao, bilo je teško. Govorio sam da Petrovac ne zaslužuje to mjesto na tabeli, jer već dvije godine ta ekipa igra zajedno, pojačava tim, ima velike ambicije... Nijesmo bili na nivou kad je riječ o igri, ali jesmo priredili fanatično požrtvovanu partiju. Moram da zahvalim momcima tim prije što sam ja već danima odsutan, jer sam na seminaru za profi licencu i neću s njima biti još nekoliko dana. Draga mi je ova pobjeda, imali su gosti u finišu lijepe prilike, a mi sreće. Naravno, posebno želim da zahvalim “vojvodama”, jer kad oni tako navijaju mnogo nam je lakše", istakao je vidno zadovoljan kormilar Nikšićana Dragan Radojičić.

Nastavak utakmice pripao je gostima koji su nakon prilika Markovića u 63. i Muhovića u 74. najzreliju šansu imali u 87. minutu - korner je sa desne strane izveo Radulović, ali šut Mihailovića nije iznenadio Janjuševića.

"Očekivali smo težak meč. Sutjeska je s razlogom hit prvenstva, to je dokazala i protiv nas u prvom poluvremenu. Razlika na tabeli između ova dva tima je 16 bodova, ali mislim da se u nastavku to nije moglo primijetiti, jer smo mi imali prilike i ne shvatam kako smo ih prokockali. Pokazali smo da znamo da igramo, ali i Sutjeska da ima odličnu mladu i požrtvovanu ekipu", prokomentarisao je Rudolf Marčić, trener Petrovčana.

Sutjeska - Petrovac 2:1 (2:1)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca oko 1.000. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Miloš Asović (Berane), Boban Krstev (Cetinje). Strijelci: Pejović u 8. i Šušnjar u 45. minutu za Sutjesku, Jablan u 24. minutu za Petrovac. Žuti kartoni : Stefanović (Sutjeska), Grbović, Vujović i Mihailović (Petrovac). Crveni karton: Milorad Malovrazić (trener Petrovca) u 81. minutu.

Sutjeska: Janjušević 6, Krivokapić 6,5, Stijepović 6,5, Zogović 6,5, Ćuković 6, J.Nikolić 6,5, Jovović 6,5, Perošević 6,5 (Stefanović), Pejović 7 (Karadžić), B.Nikolić 7 (D.Karadžić), Šušnjar 7 (Bečelić).

Petrovac: Popović 6, M.Radulović 6,5, Lakić 6,5, Graovac 6,5, Grbović 6 (Muhović 6,5), Mihailović 6, Šofranac 6, Golubović 6, Marković 6 (Jovanović), Jablan 6,5, Đukić 6 (Pepić).

Bonus video: