Mladost preokrenula na Cetinju

"Ni dva gola prednosti u prvom poluvremenu nisu bila dovoljna za povoljan rezultat. Razočaran sam rezultatom i igrom u drugom poluvremenu", kratak je bio Halilović nakon meča
57 pregleda 1 komentar(a)
Mladost-Sutjeska, Foto: Vesko Belojević
Mladost-Sutjeska, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.10.2012. 08:55h

Fudbaleri Lovćena nikako da skinu maler koji ih nekoliko utakmica zaredom prati, posebno na domaćem terenu.

Još jednom su veoma lako prokockali tri boda, koja su praktično imali u džepu.

Ovoga puta su vodili čak 2:0 na poluvremenu, a onda neočekivano pali. Mladost je, s druge strane, pokazala i kvalitet i karakter, pa je nevjerovatnim preokretom stigla do velike pobjede od 3:2.

Prvih 45 minuta igre na Obilića poljani, nagovještavalo je da će izabranici Slobodana Halilovića upisati vrlo značajne bodove.

Počeli su agresivno, a njihova želja za golom ispunjena je već u 16. minutu, kada se Milan Đurišić odlično snašao i udarcem lijevom nogom sa ivice šesnaesterca doveo svoj tim u vođstvo od 1:0.

Samo dvadesetak minuta kasnije, Cetinjani su odigrali sjajnu akciju - Turković je dodao loptu za Mirkovića, ovaj odlično uočio Radovića, koji je rutinski još jednom zatresao mrežu gostiju - 2:0.

I dok je publika na Obilića poljani očekivala slično izdanje svojih ljubimaca i u nastavku, fudbaleri Lovćena nakon pauze izgledali su kao da igraju potpuno drugu utakmicu.

Njihov pad u igri iskoristili su gosti, koji su već u 57. minutu golom Šćepanovića najavili preokret. Samo desetak minuta kasnije, zbog igranja rukom nekoga iz odbrane Lovćena, sudija Radoje Pajović pokazao je na bijelu tačku. Još jednom je siguran bio Šćepanović i Mladost je stigla do izjednačenja - 2:2.

Gostima iz Podgorice ipak nije bilo dovoljno da se kući vrate samo sa bodom - sasvim zasluženo izabranici Miodraga Vukotića su do pobjede stigli u 80. minutu, golom Pavićevića.

"Ni dva gola prednosti u prvom poluvremenu nisu bila dovoljna za povoljan rezultat. Razočaran sam rezultatom i igrom u drugom poluvremenu", kratak je bio Halilović nakon meča.

U taboru gostiju, naprotiv, imali su samo razloga za slavlje.

"Katastrofalno prvo i izuuzetno drugo poluvrijeme. Napravili smo dobre izmjene i uspjeli smo da se vratimo nakon 2:0 i da slavimo", sumirao je utakmicu trener Mladosti Vladan Tomić.

Lovćen - Mladost 2:3 (2:0)

Cetinje - Stadion Obilića poljana. Gledalaca: 150. Sudija: Radoje Pajović (Podgorica). Pomoćnici: Željko Pavićević (Podgorica) i Nikola Vujović (Bar). Strijelci: Đurišić u 16. i Radović u 35. minutu za Lovćen, Šćepanović u 57. i 66. (penal) i Pavićević u 80. minutu za Mladost. Žuti kartoni: Turković, Mirković, Bogdanović, N. Vujović (Lovćen), Sanković (Mladost).

Lovćen: B. Vujović 6, Mirković 7 (Radunović), Martinović 6, Hočko 6, N. Vujović 5,5, Vušurović 5,5, Radović 6,5, Turković 6 (Žižić), Perutović 6, Bogdanović 6 (Pejaković ), Đurišić 6.

Mladost: Čučković 6, Živković 6, Sanković 6, Mandić 6,5, Šofranac 6,5, Radulović 7 (Mitrović), Šćepanović 7,5, Rotković 5,5 (Adžović 6,5), Božović 5,5 (Pavićević 7), Eber 6,5, Tomić 6.

Bonus video: