Iz štrajka do ubjedljive pobjede

Dvostruki strijelac i prvi golgeter lige Adrović samo je započeo ono što su na pravi način krunisali Bošković i debitant Raičković u drugom poluvremenu
0 komentar(a)
Admir Adrović, Foto: Savo Prelević
Admir Adrović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.10.2012. 07:52h

Budućnost je iz štrajka stigla do najubjedljivije pobjede u gostima ove sezone, dok se krizi Mornara ne nazire kraj - punih osam kola fenjeraš šampionata ne zna za osvojeni bod.

“Plavi” su u Baru odigrali u maniru znatno kvalitetnije ekipe.

Golove su postizali onda kada je to bilo najpotrebnije i već nakon uvodnih trenutaka prvog poluvremena, ali i nastavka znali skupo da kazne sve greške loše uigrane odbrane Mornara.

Dvostruki strijelac i prvi golgeter lige Adrović samo je započeo ono što su na pravi način krunisali Bošković i debitant Raičković u drugom poluvremenu.

Čast Mornara, ako je ikako mogao spasiti, spasao je Danilo Ćulafić golom u finišu meča.

"Pribojavali smo se duela u Baru, jer nekoliko prethodnih dana nismo bili u trenažnom procesu. Ali kada ekipa odigra na ovakav način, postigne rani gol koji joj omogući da znatno mirnije igra i na kraju ostvari ovako ubjedljiv trijumf, onda zaista moramo biti zadovoljni. Ovo je dobra polazna osnova za sve ono što nas očekuje u narednom periodu", rekao je pomoćni trener Budućnosti Nenad Vukčević.

Tek što se krenulo sa centra, a barska publika tražila svoje mjesto na “Topolici”, stigao je i prvi gol.

Nakon kiksa odbrane domaćih, lopta je stigla do Mugoše koji je sačekao nekoliko trenutaka i uputio dobar pas za usamljenog Adrovića koji je sa bez većih problema matirao istrčalog Radanovića.

Baranima je trebalo 15 minuta da se oporave od početnog šoka, a u 27. minutu zatresla se mreža i golmana Budućnosti Agovića, ali na nesreću domaćih igrača pogodak nije priznat jer se Vojvodić “upecao” u ofsajdu.

Do kraja prvog dijela viđena su dva pokušaja. Šut Marka Vukčevića bez problema je zaustavio Radanović, dok su potom nakon kornera Metovića i domaći imali dobru priliku preko Obradovića koji je glavom neometen šutirao samo u čuvara mreže gostiju.

"Evidentna je bila velika razlika u kvalitetu, ali zaista nisam očekivao ovako ubjedljiv poraz. Moji momci nemaju pobjednički mentalitet i moraćemo dodatno da radimo na tome u narednom periodu", rekao je šef stručnog štaba Mornara Saša Petrović.

U drugom dijelu viđena je prava rapsodija podgoričkih fudbalera.

Igrao se 51. minut, odbrana Mornara se ponovo uspavala, a nakon kiksa Stanišića, Adrović je primio loptu, stuštio se ka golu i uputio precizan udarac za 0:2.

Do narednog gola čekalo se deset minuta. Lijepa akcija veznog reda Budućnosti otvorila je prostor Boškoviću, koji je rutinski udarcem u dalji ugao ponovo matirao golmana Mornara.

Trećem pogotku gostiju prethodila su i dva dobra pokušaja “plavih”, prvo preko Adrovića, a potom i Radunovića.

Da razočaranje navijača Mornara bude kompletno, potrudila su se dvojica rezervista Budućnosti.

Raspopović je odlično prošao po desnoj strani, zavrnuo loptu u šesnaesterac za Raičkovića, koji je u 82. minutu dobro reagovao i u maniru znatno iskusnijeg igrača, četvrti put pospremio loptu u mrežu Barana.

U 90. minutu, Mornar je ipak stigao do gola.

Sve je sam uradio Ćulafić koji je nakon solo prodora i preciznog udarca uspio da natjera golmana Agovića na kapitulaciju.

Mornar - Budućnost 1:4 (0:1)

Bar - Stadion: "Topolica". Gledalaca: oko 500. Sudije: Predrag Radovanović (Podgorica), Vladan Todorović (Nikšić), Jovica Tatar (Podgorica). Strijelci: Adrović 5. i 51. minut, Bošković 61, Raičković 82. minut (Budućnost), Ćulafić 90. minut (Mornar). Žuti kartoni: Kacić, Metović (Mornar), Tomković, M. Vukčević (Budućnost).

Mornar: Radanović 5,5, Rajković 5,5, Radovanović 5, Stanišić 5,5 (Bubanja 5,5), Sekulić 6, Vojvodić 6 (Damjanović), Obradović 6, Kacić 6, Metović 5,5, Ćulafić 6,5, Marković 5,5 (Jovančov 5,5).

Budućnost: Agović 7, Tomković 7, Radunović 7, Peković 7, Mugoša 6,5 (Rogošić 6,5), Bošković 7,5, M. Vukčević 7, N. Vukčević 7, Kamberović 7 (Raspopović 7), Adrović 8, Flavio 7 (Raičković 7,5).

Bonus video: