Veće su nam šanse nego što mnogi misle

"Ukrajinci su uigrani su, čvrsti, mnogo trče, dobro se brane, ali ne znam kako će izgledati kada oni budu morali da napadnu prvi", kaže Drinčić
6 komentar(a)
Ažurirano: 13.10.2012. 21:24h

I dok je selektor Branko Brnović nekoliko puta na konferencijama za novinare isticao da su Poljska i Ukrajina malo potcijenjene u našoj javnosti, Nikola Drinčić smatra suprotono - da je uoči gostovanja u Kijevu potcijenjena Crna Gora.

"To je moj utisak čitajući novine. Možda griješim, ali mislim da imamo dobre šanse u u Ukrajini, bar mnogo veće nego što se stvorila slika", kaže jedan od najvažnijijh fudbalera u crnogorskom timu.

Ukrajina mora da napadne prva

Bila potcijenjena ili precijenjena, favorit ili autsajder, Crna Gora će u utorak veče na Olimpijskom igrati svoju igru, pokušaće da osvoji tri, a zadovoljila bi se i sa jednim bodom.

"Potcijenjeni ili precijenjeni meni je potpuno jednako, uvijek isto ulazim u utakmicu. Ne znam kako je za ostatak tima", dodao je vezista ruskog Krasnodara.

Dugačke pripreme polako se privode kraju, crnogorski fudbaleri sinoć su odradili već šesti trening od ponedjeljka i “operacija Ukrajina” sve je bliža kulminaciji. Već sjutra ujutru Drinčić i društvo biće u avionu koji će ih odvesti u Kijev, noge direktnom rivalu u borbi za drugu poziciju u grupi.

Remi Ukrajinaca u Moldaviji još je učvrstio uvjerenje fudbalera da se “istočnoevropskom paklu” grupe H mogu napraviti dobre stvari, ali je svima jasno da nula u Kišinjevu u petak veče neće značiti puno ako Crna Gore u Kijevu ne izvuče makar bod.

"Čeka nas teška utakmica, jer će se Ukrajini priključiti nekoliko fudbalera koji nisu igrali protiv Moldavije. Očekujem da i će odigrati bolje nego u petak, jer sada su ipak domaćini", smatra Drinčić, koji već pet godina igra u Rusiji, a Ukrajinci su ista, ili slična fudbalska škola.

"Imaju mnogo igrača u Dinamu i Šahtjoru, mislim da su svega dvojica ili trojica “stranci”. Uigrani su, čvrsti, mnogo trče, i dobro se brane, ali ne znam kako će izgledati kada oni budu morali da napadnu prvi", dodaje Drinčić.

Crna Gora je, dakle, spremna da odgovori, i to ne samo iz kontranapada, preko Vučinića i Jovetića.

"Mirko i Stevan su naša prednost na svaki način, ne samo u kontrama. Ukrajinci takve igrače nemaju", jasan je Nikola Drinčić.

Kvalifikacije od dvije godine

Na pitanje bi li prihvatio neriješeno, vezista crnogorske reprezentacije nije imao dilemu:

"Sve osim poraza bio bi super rezultat za nas, ali daleko o tome da prije utakmice razmišljamo o nuli.

Riječ “pobjeda” provlači se samo stidljivo, ali Drinčić nije odolio a da ne kaže:

"Bio bi fenomenalno, da ne kažem presudno, kada bismo pobijedili u Kijevu.

Remi Ukrajinaca u Engleskoj, a potom i remi Moldavije sa Ukrajinom, samo su porvrdili koliko je grupa teška i koliko bi značila tri boda u gostima.

"Ovo su kvalifikacije koje traju maltene dvije godine. Grupa je mnogo teška, svi su vidjeli Engleze na prvom mjestu, a već se vidi da je sve nekako ujednačeno", ističe Drinčić, koji je u formi, pogodio je u Belgiji, pogodio je i protiv Poljske:

"Nema tu ništa specijalno, šutiram kada mi se otvori!

Prvo naši, pa ostali rezultati

Remi Ukrajine u Moldaviji bio je rezultat koji su crnogorski fudbaleri dobro prihvatili, ali je utisak da mu nisu pridavali na prevelikom značaju: - Treba da mislimo o nama i našim igrama, a tek poslije toga o drugima - kaže Nikola Drinčić. Slično razmišlja i napadač Zveze Filip Kasalica. - Gledali smo samo desetak minuta utakmice. To je rezultat koji nam odgovara za nastavak kvalifikacija, ali će dobiti na značaju tek ako mi budemo postizali dobre rezultate.

Kasalica: Ne bi bila senzacija ni ako dobijemo

Filip Kasalica ulazio je sa klupa na oba dosadašnja meča u kvalifikacijama, možda i protiv Ukrajine dobije šansu.

"Idemo na pobjedu i siguran sam da ni tri boda ne bi bila neočekivana. Naravno, prihvatili bismo i da odigramo neriješeno, jer je Ukrajina odlična ekipa, a uz to igra i na domaćem terenu", smatra Kasalica.

Snaga Crne Gore su i kolektiv i individualci. - Jaki smo kao tim, osim što imamo napadače svjetske klase, poput Jovetića i Vučinića. Možemo da postignemo gol u Kijevu.

Vučinić pošteđen zbog prehlade, ostali u pogonu

Šesti trening crnogorske reprezentacije na Starom aerodromu donio je i poštedu kapitena Mirka Vučinića, koji je trčkarao samo desetak minuta zbog lakše prehlade.

Nastup kapitena u Kijevu nije sporan, baš kao ni Stevana Jovetića i Simona Vukčevića, koji su juče prvi put trenirali punim intenzitetom.

Pojavio se, međutim, problem sa golmanom Vukašinom Poleksićem, kojeg je zabolio list, pa je selektor Branko Brnović odlučio da pozove Ivana Janjuševića u ispomoć kako ne bi rizikovao da u Kijev otputuje sa samo jednim čuvarem mreže.

Janjušević, koji ima jedan nastup za reprezentaciju, sjutra će se priključiti ekipi.

Galerija

Bonus video: