Rudar silan, Zeta usvojila ostavku Vešovića

"Prihvatili smo Vešovićevu ostavku i do daljnjeg će ekipu predvoditi pomoćni trener Darko Šuškavčević", kazao je Rajko Ivanović, predsjednik Zete.
4 komentar(a)
Zeta, Foto: Zoran Đurić
Zeta, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.10.2012. 17:51h

Zeta je nastavila da posrće, a nakon poraza od Rudara na Trešnjici (1:3) ostala je i bez trenera, jer je uprava kluba sa Trešnjice prihvatila ostavku koju je Rade Vešović ponudio odmah po završetku meča. Ovakav epilog nije izneneđujući, jer je rezultatska kriza na Trešnjici dosegla vrhunac - domaćin je pretrpio četvrti vezani, a ukupno sedmi poraz u dosadašnjem dijelu prvenstva...Nakon ljetošnjeg, najvećeg uspjeha na međunarodnoj sceni, Zeta se trenutno davi u donjem dijelu tabele sa svega pet bodova iz deset mečeva.

"Mnogo mi je teško ne samo zbog ovog poraza, već što smo došli u ovakvu situaciju. Gubimo i kući i na strani, ekipu je zahvatila apatija, a na sve se nadovezalo još milion stvari, da ne pričam o tome...Upravo sam ponudio ostavku upravi kluba, vidjećemo šta će se dešavati dalje", kazao je Vešović neposredno po završetku meča.

Uprava kluba iz Golubovaca je odmah reagovala...

"Prihvatili smo Vešovićevu ostavku i do daljnjeg će ekipu predvoditi pomoćni trener Darko Šuškavčević. Trenutno nemamo rješenje, ali vjerovatno će neko od trenera koji već rade u klubu privremeno voditi ekipu. Po tome bi Dragoljub Đuretić zajedno sa Šuškavčevićem mogao da predvodi ekipu do polusezone, a nakon toga postavićemo novog šefa stručnog štaba", rekao je Rajko Ivanović, predsjednik Zete.

A da će se kriza Zete produbiti, gosti su najavili već na startu - Brnović je već u devetom minutu posle kornera Igumanovića doveo Pljevljake u vođstvo, dok je sedam minuta kasnije Jovanović šutem sa 20-ak metara udvostručio prednost svog tima. Domaćinu je nadu vratio Orlandić lijepim golom u 33. minutu, dok je četiri minuta kasnije isključenje veziste gostiju Kaluđerovića (zbog udaranja Krstovića) učvrstilo njihova nadanja.

U nastavku je, međutim, Rudar zaprijetio preko Igumanovića (Radović je bio siguran), a na drugoj strani je Korać imao dvije dobre situacije za izjednačenje, dok je Zarija Peličić jednom namučio golmana Lakićevića. No, napadi Zete više su bili stihijski, a domaći igrači dosta solirali...Pljevljaci su, međutim, bili opasni nakon kontri i dokazali zbog čega su minulog vikenda deklasirali šampiona na stadionu pod Goricom (tada slavili sa 4:1). Rezervista Rustemović je iskoristio grešku štopera Vujačića u 64. minutu i plasiranim šutem dotukao grogiranu Zetu...

"Nije bilo toliko lako, na ovakovom terenu bilo je teško igrati. Iskoristili smo dvije šanse na startu, nakon čega smo mislili da ćemo lako završiti posao. Posle gola Zete bili smo mrtvi, ali smo u drugom dijelu pokazali da možemo da budemo i drugačiji. Zasluženo smo stigli do tri boda. Kada i prvo i drugo poluvrijeme dobijete sa desetoricom, morate da budete zadovoljni", kazao je Nikola Rakojević, trener Rudara.

ZETA - RUDAR 1:3

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 500. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Orlandić u 33. minutu za Zetu, a Brnović u 9, Jovanović u 16. i Rustemović u 64. minutu za Rudar. Žuti kartoni: Došljak, Z. Peličić, Krstović (Zeta), Brnović, Šljivančanin, Nerić (Rudar). Crveni karton: Kaluđerović (Rudar).

Zeta: Radović 6, Došljak 5,5, Kaluđerović 5,5, Vujačić 5,5 (M. Dabić), Novović 5,5, Zlatičanin 5,5, Z. Peličić 5,5, Krstović 6 (Rašović), Orlandić 6, Boljević 5,5, Korać 5,5.

Rudar: Lakićević 7, Tomašević 6,5, Alić 7, Nestorović 6,5, Popović 6,5, Brnović 7, Kaluđerović 6, Jovanović 7 (Šljivančanin), Ivanović 7, Igumanović 7 (Krkeljić), Nerić 6 (Rustemović 7).

Bonus video: