Imperativ diže klonulu Zetu

"Svjesni smo šta nam znači današnji meč, mislim da su igrači spremni da konačno prelome", kaže Rade Vešović, trener Zete
85 pregleda 1 komentar(a)
Zeta - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Zeta - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.10.2012. 08:38h

Trenutke radosti zbog velikog ljetošnjeg uspjeha na evro-sceni zamijenila je jesenja melanholija, a rezultatska kriza dovela Zetu u veoma nezavidnu poziciju. Nakon svega pet bodova iz devet kola, na Trešnjici kao davljenici traže izlaz u današnjem meču sa Rudarom. A pljevaljski tim nije rival za vađenje...

"Najbitnije da su nam se oporavili neki igrači. To hrabri, atmosfera u ekipi je dobra i sa dozom optimizma dočekujemo naredni meč. Utakmica sa Rudarom je jedan od derbija, a za nas je biti ili ne biti. Pobjedom bismo se koliko-toliko konsolidovali, dok u slučaju poraza - ne smijem ni da zamislim, to bi bilo loše za sve nas u klubu... Svjesni smo šta nam znači današnji meč, mislim da su igrači spremni da konačno prelome", kazao je Rade Vešović, trener Zete.

Tim iz Golubovaca pretrpio je tri vezana poraza u prvenstvu, ali ima odličnu tradiciju protiv Rudara na Trešnjici...

"Imamo povoljan skor protiv Rudara, ali to u ovom momentu ne znači ništa. Biće teško, ali imamo snage i volje da dobijemo meč."

Trener Zete smatra da njegovi puleni nemaju psihološki problem...

"Nemamo takvu barijeru, problem je što nismo mogli da računamo na ključne igrače. Ni sada nema Božovića, Kneževića i dvojice Radulovića, a falili su i Orlandić, Vujačić i Boljević, koji se sada vraćaju. Ne želim da zvuči kao opravdanje, ali da smo bili kompletni - i do sada bismo se 99 odsto izvukli iz ove situacije. Ekipa je bila dosta istrošena, pa vjerujem da će nam i vremenske prilike, odnosno činjenica da su vrućine konačno prošle, dati dodatni stimulans da dobijemo današnji meč", zaključio je Vešović.

Četiri pobjede i remi, bilans je Pljevljaka na pet dosadašnjih gostovanja. Sjajna serija koja ih drži na 2. mjestu na tabeli, ali i serija čija će dugovječnost već danas biti na ozbiljnom iskušenju. Trešnjica nikad nije „ležala“ Rudaru, sa domaćinom je uvijek bilo povuci-potegni, nekad sa više, ali uglavnom sa manje uspjeha.

Nema sumnje da momke Nikole Rakojevića opet očekuje težak posao, jer Zeta je došla u tešku situaciju, pa su joj bodovi zlata vrijedni. Međutim, vrijedni su i „rudarima”, pošto se Sutjeska ne smije izgubiti iz vida, a pratioci moraju zadržati na pristojnoj razdaljini.

"Svima je valjda jasno da Zeta ima mnogo bolji tim nego što to pokazuje trenutni plasman. Uostalom, potvrđuju to i oni evropski rezultati od ljetos. Vjerovatno ih je u ovoj fazi prvenstva sustigao umor pa ne pružaju koliko mogu, što se automatski odrazilo na njihov bodovni učinak. A ja znam da mogu dosta, samo se nadam da to neće pokazati danas.

Što se nas tiče, neka preskoče još ovu subotu, pa nek se onda vraćaju u formu. Mada, ako mi budemo pravi, kao što smo bili pod Goricom, manje je važno izdanje rivala, jer onda je isključivo Rudar taj koji se pita. Vjerujem da ćemo našom prepoznatljivom, prije svega disciplinovanom igrom, izbjeći sve prepreke i stići do još jednog trijumfa", optimista je sjajni Blažo Igumanović.

ZETA - RUDAR

Golubovci - Stadion Trešnjica. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Početak u 15 časova.

Zeta (4-3-2-1): Radović - A. Dabić, Kaluđerović, Vujačić, Novović - Burzanović, Zlatičanin, Z. Peličić - Orlandić, Boljević - Korać.

Rudar (4-4-2): Lakićević - Popović, Nestorović, Alić, Damjanović (Tomašević) - Brnović, Kaluđerović, Igumanović, Ivanović - Jovanović, Krkeljić.

Bonus video: