Volkov: Imamo rješenje za ofanzivu Ukrajine

"Mislim da imamo šanse, idemo na tri boda i vidjećemo šta će se desiti. Borićemo se", rekao je Vladimir Volkov.
67 pregleda 8 komentar(a)
Volkov, Foto: Luka Zeković
Volkov, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.10.2012. 22:38h

Za razliku od prva četiri, peti dan priprema za meč sa Ukrajinom protekao je u kišnom ambijentu u Kampu na Starom aerodromu. Crnogorski reprezentativci nadaju se, međutim, da će u simboličnom smislu provedriti u Kijevu u utorak naveče.

Predstojeći meč sa Ukrajinom ima veliku važnost za „sokole” i može da u dobroj mjeri opredijeli dalji tok kvalifikacija... Naredni rival je, baš kao i Poljska, direktni rival za drugu poziciju.

"Ima još dosta vremena da se i fizički i psihički pripremimo za predstojeći duel. Bili smo slobodni u petak, možda je to i naša prednost, jer imamo više vremena da se koncentrišemo na utakmicu sa Ukrajinom", kazao je Vladimir Volkov, univerzalac Partizana.

Crnogorski reprezentativci svjesni su, međutim, da će zadatak u Kijevu biti delikatan...

"Što lično, što kroz utakmice, upoznao sam dosta reprezentativaca Ukrajine. Imaju kvalitetnu reprezentaciju, a najveća opasnost prijeti nam od Konopljanke, koji je dao gol Englezima. Tu je i Jarmolenko, te Dević, koji je moj drug iz djetinjstva. A upravo na bočnim pozicijama, zajedno sa Gusevim, oni su dosta dominantniji u odnosu na sredinu terena. Mislim da će domaćin krenuti od prvog minuta ofanzivno. Mi to očekujemo, ali imamo odgovor za njihovu ofanzivu", dodao je Volkov.

Premijerni kvalifikacioni meč sa Poljskom pod Goricom imao je veliki značaj, pa je i pritisak pred domaćom publikom možda bio veći... Da li ste rasterećeniji pred naredni meč?

"Utakmica sa Poljskom je imala veliki značaj, specifičnu težinu. I naredna utakmica je takođe mnogo bitna. Selektor je spremio neke taktičke zamisli, koje planira da zajedno sa nama sprovede na terenu. Mislim da imamo šanse, idemo na tri boda i vidjećemo šta će se desiti. Borićemo se", zaključio je Volkov.

Bonus video: