Jovanović: Na pobjedu u Kijevu

Crna Gora i Ukrajina odigraće u utorak utakmicu H grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu
7 komentar(a)
Jovanović, Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Jovanović, Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.10.2012. 17:30h

„Idemo na pobjedu, ali dobar je i bod”, takvo je minulih dana bilo većinsko raspoloženje u taboru „sokola” (makar javno) pred naredni meč sa Ukrajinom u Kijevu.

Defanzivac Crvene zvezde Milan Jovanović imao je, međutim slobodnije pobjedničke želje od pojedinih saigrača... Kvalifikacije su na početku, ali je četa Branka Brnovića svjesna da i naredni meč nosi veliki takmičarski značaj. Poljska je prije nešto više od mjesec ostala neporažena pod Goricom, pa će Crna Gora morati da traži i bodove na strani...

"Svi se nadamo pozitivnom ishodu iz predstojećeg meča. Ne idemo u Kijev da se branimo, ne priželjkujemo bod, već idemo da pružimo maksimum, da se nadigravamo sa njima i da pobijedimo", poručio je Jovanović.

Defanzivac „sokola” potencirao je i kvalitete protivnika...

"Ukrajina ima odličnu ekipu koja je najopasnija po krilima, gdje su im Jarmolenko i Konopljanka. Treba, međutim, imati u vidu da su oni sinoć igrali sa Moldavijom, pa će imati i određenu dozu umora. Ne smijemo, međutim, da se oslanjamo na to, već da napravimo što bolju pripremu za utakmicu", dodao je Jovanović.

„Sokoli” imaju viziju kako da neutrališu najjače oružje Ukrajinaca. Ostaje im teži dio - da sve sprovedu u djelo kada utakmica počne...

"Uz dobru komunikaciju veznih igrača i bekova, možemo da zaustavimo njihov prodor po boku. Moramo veliku pažnju da posvetimo igri u fazi odbrane. Ukoliko uspijemo da ih blokiramo na nekih 30-40 metara od svog gola, sigurno da ćemo onda olakšati i naš prodor kroz sredinu. Mislim, međutim, da protivnika ne treba da posmatramo samo na osnovu onoga kako igra protiv drugih reprezentacija. Moramo da djelujemo u zavisnosti od onoga što se u datom trenutku dešava na terenu", zaključio je Jovanović.

Bonus video: