Vlaisavljević objavio spisak za Makedoniju

Vlaisavljević se za duel sa Makedonijom opredijelio samo za igrače iz domaćeg šampionata, među kojima je i najbolji igrač Sutjeske Đorđe Šušnjar
0 komentar(a)
Ducidis, Foto: Arhiva Vijesti
Ducidis, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.10.2012. 14:39h

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Crne Gore Dušan Vlaisavljević objavio je danas spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa Makedonijom, koja će biti odigrana u srijedu u Kumanovu.

Vlaisavljević se za duel sa Makedonijom opredijelio samo za igrače iz domaćeg šampionata, među kojima je i najbolji igrač Sutjeske Đorđe Šušnjar.

Na spisku je 19 fudbalera. Pozvani su:

Golmani - Danijel Petković (Bokelj) i Ivan Butorović (Mogren),

Odbrana - Nemanja Gojačanin (Jedinstvo), Ilija Bogdanović (Grbalj), Boris Kopitović (Budućnost), Filip Mitrović (Mladost), Ermin Alić (Rudar), Igor Vujačić (Zeta), Nikola Stijepović (Zeta)

Vezni red - Andrija Kaluđerović (Rudar), Marko Vukčević (Budućnost), Branislav Janković (Grbalj), Darko Zorić (Čelik), Vladimir Jovović (Sutjeska), Žarko Grbović (vezni red) i Miloš Pavićević (Mladost)

Napad - Stefan Mugoša (Budućnost), Đorđe Šušnjar (Sutjeska), Aleksandar Boljević (Zeta)

Selektor Vlaisavljević kazao je da nije pozvao igrače iz inostranstva jer s željeli da im omoguće da se u toku ove pauze nametnu trenerima svojih klubova.

"Marku Bakiću će, recimo, ova pauza dobro doći da se kroz treninge u svom timu nametne i zasluži mjesto u ekipi. Najvjerovatnije nećemo moći da računamo ni na Kopitovića koji je prehlađen, ali ćemo odluku o njegovom nastupu donijeti uoči polaska za Makedoniju", rekao je Vlaisavljević u izjavi za zvanični sajt Fudbalskog saveza.

On očekuje da njegovi izabranici u duelu sa Makedonijom pokažu šta znaju i ostvare još jedan dobar rezultat.

"Utakmica sa Makedonijom biće četvrta za igrače iz ove generacije, od kojih smo jednu pobijedili i tri odigrali neriješeno. To su bile utakmice sa reprezentacijama koje su bile sastavljene od igrača koji su stariji i iskusniji. Očekujem da, iako smo oslabljeni, igrači pokažu koliko mogu, ostvare dobar rezultat i zasluže mjesto u reprezentaciji za buduće akcije", kazao je Vlaisavljević.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za nedjelju, u hotelu Crna Gora.

Bonus video: